Стейк на сковорідці

стейк на сковорідціДуже часто деякі страви доводиться готувати за іншим сценарієм. Так у мене і вийшло зі стейками – довелося смажити на сковорідці. Вийшло дуже швидко і смачно  Ніхто не був розчарований.

 

 

 

Стейк на сковороді у мене вийшов спонтанно. Погода зіпсулася, різко похолодало і на вулиці стало якось незатишно. Мерзнути і смажити стейки в мангалі ніхто не хотів. Стейки вже були замариновані і відправляти їх в морозилку – це значить зіпсути смак… Вирішили, що будемо смажити на сковорідці. Що ж, сковорідка, так сковорідка!

Стейк на сковорідці: ігредієнти:

  • стейки свині з кісточкою – 5 шт;
  • червоне сухе вино – 3 столові ложки;
  • сіль, чорний, червоний мелений перець – до смаку;
  • «Італійські трави» – 1 столова ложка;
  • тим’ян – 5 гілочок;
  • масло вершкове – 60 г.

Стейк на сковорідці; технологія приготування

Стейки помити і добре обсушити паперовим рушничком.

стейк на сковорідці

Скропити їх з обох боків червоним сухим вином і натерти сумішшю солі та перців. Після цього пересипати «Італійськими травами”. Скласти гіркою в контейнер і поставити в холодильник до завтра.

стейк на сковорідці

Оскільки погода змінила нам всі плани, довелося, як я вже раніше сказала, смажити на сковорідці. Вибираємо сковорідку з антипригарним покриття та грубим дном. Сковорідку нічим не змазуємо. Ставимо її на вогонь, щоб вона сильно розігрілася. Викладаємо стейки на сковорідку.

стейк на сковорідці

Через 30-45 секунд перевертаємо їх на другий бік.  Смажимо стейки ще 30 секунд. За цей час на поверхні м’яса утворилася рум’яна кірочка, яка зберігає  соковитість стейка. Але м’ясо хоча і зарум’янилося, воно ще не готове до подачі на стіл.

Тепер наше завдання довести його до готовності, але не перетворити його в вуглинку. Тому м’ясо будемо перевертати швидше, по колу. Так смажимо приблизно 7-8 хвилин, залежно від товщини м’яса.

Для контролю проколюємо стейк вилкою. Якщо не видно слідів крові, вимикаємо вогонь. На кожен стейк викладаємо по кусочку масла і по гілочці тим’яну або розмарину. При бажання можна і розчавлений зубочок часнику.

стейк на сковорідці

Цю процедуру виконуємо швидко, щоб зберегти тепло. Накриваємо сковорідку кришкою і залишаємо на кілька хвилин. За цей час стейк просочиться маслом і набереться аромату.

стейк на сковорідці

До столу подаємо з овочевим салатом.

стейк на сковорідці

Хто любить пекло в роті – стейк можна присмачити соусом Табаско. Кому подобається більш лагідна гострота вибирає ткемалі або гострий соус з ґоґодзів або вишні.

стейк на сковорідці

Стейк на сковорідці вийшов дуже смачний, соковитий, з ароматом трав. Рекомендую!!!!

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.