Сирна зупка з фрикадельками

Сирна зупка з фрикадельками

Сирна зупка  – це свято яскравості і смаку в тарілці! А м’ясні фрикадельки і сир нададуть їй ситості. Приготувати її можна влітку із свіжих овочів, а  у зимово-весняний період – скориставшись замороженими. Одним словом  – творіть в тарілці не тільки смак, але і красу!

 

 

Сирна зупка з фрикадельками: інгредієнти

  • картопля – 2-3 шт;
  • морква – 1 шт;
  • корінь селери- невеличкий шматочок;
  • цибуля – 1 шт;
  • горошок зелений- ½ склянки;
  • перець болгарський – 1 шт;
  • сирок плавлений – 2 шт:
  • фрикадельки – 15-20 шт;
  • олія соняшникова – 2-3 ст. ложки;
  • кілька зерен духм’яного і чорного перцю;
  • зелень кропу і петрушки;
  •  сіль, перець чорний мелений, паприка – до смаку.

Сирна зупка з фрикадельками: технологія приготування

Чистимо і миємо овочі – цибулю, моркву, селеру, картоплю.

 Моркву тремо на тертці, картоплю нарізаємо кубиками, цибулю ріжемо дуже дрібненько.

Сирна зупка з фрикадельками

Якщо готуємо літній варіант зупки – лущимо горох, миємо і нарізаємо болгарський перець.

Оскільки я готую зимово-весняний варіант сирної зупки з фрикадельками, то скористаюся замороженим зеленим горошком.

Сирна зупка з фрикадельками

і замороженим болгарським перцем.

Сирна зупка з фрикадельками

Щиро раджу заморожувати овочі восени, коли вони смачні і ароматні – бо просто з грядки.  Та і для гаманця економніше. Консервований горошок може замінити заморожений.

Стосовно фрикадельок теж є, як кажуть, маленькі лайфгаки. Коли готую пельмені чи котлети, обов’язково з заправленого фаршу

Сирна зупка з фрикадельками

формую трохи фрикадельок і заморожую. Тоді можна використати їх на раз-два, не заморочуючись окремо з м’ясом.

Сирна зупка з фрикадельками

Подрібнюємо на тертці плавлений сирок.

Сирна зупка з фрикадельками

 А тепер – до баняка!

В баняк наливаємо 1,5 л води і ставимо на вогонь. Кидаємо до води лавровий листок, кілька горошків чорного і духм’яного перцю, шматочок селери, якщо є. Якщо у вас зелений горошок заморожений, всипаємо також.

Тим часом в сковорідці розігріваємо олію і викладаємо моркву, цибулю , перець, картоплю. Поки вода закипить, овочі будуть уже дещо тушковані.

Сирна зупка з фрикадельками

Перекладаємо тушковані овочі до баняка, туди ж натертий плавлений сирок і фрикадельки. Солимо, перчимо, пробуємо на смак. Хай на легенькому вогні зупка собі побулькає.

Коли фрикадельки готові, додаємо до зупки порізану зелень кропу і петрушки. До речі, на зиму я її також заморожую.

Сирна зупка з фрикадельками

Вимикаємо вогонь,  залишаю сирну зупку з фрикадельками настоятися. Ну, а далі – розливаємо в тарілки насолоджуємося її смаком!

Забула сказати – на приготування цієї зупки витратила не більше 45 хвилин.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.