Французький яблучний пляцок

Французький яблучний пляцокФранцузький яблучний пляцок складно назвати пляцком. Це скоріше ніжний яблучний десерт в заварному кремі. Щиро раджу приготувати, ви не будете розчаровані його смаком.

 

 

 

 

Варто вказати ще дві переваги французького яблучного пляцка – він надзвичайно дешевий і швидко готується.

Французький яблучний пляцок: інгредієнти

— яйця — 2 шт;
— цукор – 50 — 80 г;
— борошно пшеничне – 100 г;
— молоко — 100 г;
— масло вершкове – 20 г;
— лимонна цедра – 1чайна ложка;
— лимонний сік – 1 столова ложка;
— ванільний цукор – 1 пакетик (15 г);
— розпушувач для тіста – 1 чайна ложка;
— сіль – дрібка;
— яблука – 6-8 великих яблук.

Французький яблучний пляцок: технологія приготування

Яблука миємо, чистимо від шкірки і нарізаємона тоненькі пластиночки. Щоб яблука не потемніли, скроплюємо їх лимонним соком.

Французький яблучний пляцок

Два яйця вливаємо в ємність, додаємо дрібку солі і збиваємо їх міксером до однорідного стану.

Французький яблучний пляцок
Всипаємо цукор і продовжуємо збивати до тих пір, поки цукор не розчиниться, а маса стане пухкою.

Французький яблучний пляцок

Стосовно кількості цукру – все залежить від кислості яблук та ваших смакових уподобань.
Додаємо до яєчної маси ванільний цукор, молоко, розтоплене масло, лимонну цедру.

Французький яблучний пляцок

Все акуратно розмішуємо.
Борошно змішуємо з розпушувачем і всипаємо до яєчної маси.

Французький яблучний пляцок

Міксером, на невеликих оборотах, все змішуємо в однорідну масу. За консистенцією вона повинна нагадувати тісто для млинців.
Вливаємо суміш в миску до яблук і все акуратно розмішуємо.

Французький яблучний пляцок

Тортівницю вистилаємо папером для випічки з антипригарним покриттям, бортики змазуємо маслом і посипаємо борошном. Розмір моєї тортівниці 22см.

Французький яблучний пляцок

Перекладаємо яблучну суміш в тортівницю і вирівнюємо поверхню.

Французький яблучний пляцок

Далі в духовку, розігріту до 180градусів, на 40-45 хвилин.
Вимаємо пиріг з духовки, знімаємо бортики тортівниці, попередньо за допомогою гострого ножа відділивши прилиплі шматочки яблук.

Французький яблучний пляцок

Ще гарячий пляцок посипаємо зверху цукровою пудрою.

Французький яблучний пляцок

Даємо пляцку можливість охолонути і тоді нарізаємо на шматочки.

Французький яблучний пляцок

Аромат надзвичайний! Смак ванілі, лимонної цедри в поєднанні з легкою кислинкою яблука – це божественна симфонія.

Французький яблучний пляцок

Поки насолоджуєшся смаком та ароматом, починаєш розуміти, що тіста як такого немає, воно перетворилося в ніжний крем.

Якщо ви хочете, щоб ваш пляцок вийшов вищим, можна взяти для запікання меншу форму або додати ще яблук. Відповідно і збільшуємо час випікання.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *