Фарширований перець в духовці

фарширований перець в духовціФарширований перець, приготований в духовці, виглядає  дуже оригінально та яскраво, аромат пречудовий, смак – бомбезний. Тому щиро раджу приготувати та насолодитися цією стравою!

 

 

Коли приходить натхнення

Мені страшенно подобаються моменти, коли раптом на мене находить натхнення. А находить воно на мене тоді, коли конче треба робити якусь справу, яка не до душі. І тут, як оправдання, – чи не піти на кухню приготувати чогось смачненького. Натхнення розправляє крила і, як правило, появляється смачна страва.

Точно так було і вчора – порядок в шафі відсунувся на перспективу, але на столі появилася бомбезна страва – фарширований перець, запечений в духовці.

фарширований перець в духовці

Більш традиційним вважається фарширований перець, зварений в сметанному чи помідоровому соусі або просто в воді. Але перець з духовки дає традиційному способу фору на сто очок.

Фарширований перець в духовці виходить щільним, а не водянистим, зберігає аромат і соковитість свіжого перцю, виглядає дуже яскраво і гарно. Він може стати чудовою окрасою святкового столу.

Фарширований перець в духовці: інгредієнти

  • перець болгарський – 6 шт;
  • фарш (свинина+курятина) – 300 г;
  • сир твердий – 70-80 г;
  • рис – 2-3 ложки;
  • цибуля – 1 шт;
  • морква – 1 шт;
  • помідора -1 шт;
  • зелень кропу та петрушки;
  • сіль , перець мелений червоний та чорний;
  • олія рослинна – кілька ложок;
  • м’ясний бульйон – кілька ложок.

Болгарський перець вибираємо м’ясистий, бажано різного забарвлення.

фарширований перець в духовці

Миємо його і гострим ножем розрізаємо його навпіл. Хвостик також розрізаємо навпіл.

фарширований перець в духовці

Вичишаємо насінники і перетинки.

фарширований перець в духовці

Дві ложки рису добре промиваємо, заливаємо невеликою кількістю кип’ятку, підсолюємо і варимо майже до готовності.

Готуємо фарш, він не повинен бути сухим. Як на мене, найкраще поєднання дає доволі жирна свинина і курятина або телятина.

Готуємо фарш, він не повинен бути сухим. Як на мене, найкраще поєднання дає доволі жирна свинина і курятина або телятина.

Подрібнюємо цибулю, натираємо на терці моркву. В сковорідку наливаємо 2-3 ложки олії, розігріваємо її Викладаємо в сковорідку моркву і цибулю і тушкуємо, поки суміш не зм’якне.

фарширований перець в духовці

Помиту помідору нарізаємо кубиками.

фарширований перець в духовці

Подрібнюємо зелень петрушки та кропу.

До фаршу додаємо сіль, перець, тушковану моркву з цибулею, подрібнену зелень. Рис додаємо разом з невеликою кількістю рідини, в якій рис варився.

 

фарширований перець в духовці

 

Все добре вимішуємо. Коли начинка готова, додаємо подрібнену помідору і дуже акуратно перемішуємо ще раз.  Акуратно, щоб кусочки помідори  залишилися цілими.

фарширований перець в духовці

 

Вистеляємо деко пекарським папером з антипригарним покриттям. В принципі, це необов’язково, просто потім мити деко буде простіше. Наповнюємо половинки перцю фаршем.

фарширований перець в духовці

Посипаємо натертим сиром і викладаємо його на деко. Вливаємо на деко кілька ложок м’ясного бульйону і зверху накриваємо його куском фольги.

фарширований перець в духовці

Прогріваємо духовку і ставимо деко з перцем випікатися на 40 хвилин при температурі 180-190 градусів. Перших 20 хвилин фарширований перець запікається під фольгою,

фарширований перець в духовці

потім її знімаємо і продовжуємо запікати ще 20 хвилин.

фарширований перець в духовці

Виймаємо деко з духовки. Виглядає перець дуже оригінально та яскраво, аромат пречудовий, смак – бомбезний.

фарширований перець в духовці

Тому щиро раджу насолодитися цією стравою!

 

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *