Дуже часто деякі страви доводиться готувати за іншим сценарієм. Так у мене і вийшло зі стейками – довелося смажити на сковорідці. Вийшло дуже швидко і смачно Ніхто не був розчарований.
Стейк на сковороді у мене вийшов спонтанно. Погода зіпсулася, різко похолодало і на вулиці стало якось незатишно. Мерзнути і смажити стейки в мангалі ніхто не хотів. Стейки вже були замариновані і відправляти їх в морозилку – це значить зіпсути смак… Вирішили, що будемо смажити на сковорідці. Що ж, сковорідка, так сковорідка!
Стейк на сковорідці: ігредієнти:
- стейки свині з кісточкою – 5 шт;
- червоне сухе вино – 3 столові ложки;
- сіль, чорний, червоний мелений перець – до смаку;
- «Італійські трави» – 1 столова ложка;
- тим’ян – 5 гілочок;
- масло вершкове – 60 г.
Стейк на сковорідці; технологія приготування
Стейки помити і добре обсушити паперовим рушничком.
Скропити їх з обох боків червоним сухим вином і натерти сумішшю солі та перців. Після цього пересипати «Італійськими травами”. Скласти гіркою в контейнер і поставити в холодильник до завтра.
Оскільки погода змінила нам всі плани, довелося, як я вже раніше сказала, смажити на сковорідці. Вибираємо сковорідку з антипригарним покриття та грубим дном. Сковорідку нічим не змазуємо. Ставимо її на вогонь, щоб вона сильно розігрілася. Викладаємо стейки на сковорідку.
Через 30-45 секунд перевертаємо їх на другий бік. Смажимо стейки ще 30 секунд. За цей час на поверхні м’яса утворилася рум’яна кірочка, яка зберігає соковитість стейка. Але м’ясо хоча і зарум’янилося, воно ще не готове до подачі на стіл.
Тепер наше завдання довести його до готовності, але не перетворити його в вуглинку. Тому м’ясо будемо перевертати швидше, по колу. Так смажимо приблизно 7-8 хвилин, залежно від товщини м’яса.
Для контролю проколюємо стейк вилкою. Якщо не видно слідів крові, вимикаємо вогонь. На кожен стейк викладаємо по кусочку масла і по гілочці тим’яну або розмарину. При бажання можна і розчавлений зубочок часнику.
Цю процедуру виконуємо швидко, щоб зберегти тепло. Накриваємо сковорідку кришкою і залишаємо на кілька хвилин. За цей час стейк просочиться маслом і набереться аромату.
До столу подаємо з овочевим салатом.
Хто любить пекло в роті – стейк можна присмачити соусом Табаско. Кому подобається більш лагідна гострота вибирає ткемалі або гострий соус з ґоґодзів або вишні.
Стейк на сковорідці вийшов дуже смачний, соковитий, з ароматом трав. Рекомендую!!!!