Ех, що може бути смачніше риб’ячої юшки – ухи? Хіба що уха з лосося… Готується дуже швидко і просто, а смачно – до запаморочення. То чому не приготувати? Готуємо!!!
Готуймо, бо це смано і корисно!
Ех, що може бути смачніше риб’ячої юшки – ухи? Хіба що уха з лосося… Звичайно, найсмачнішою вона буде, якщо рибу впіймали власноруч і приготували з неї уху на вогниці. Шкода, але для такої події не завжди складаються зорі, або не складаються взагалі.
Але ж альтернатива є завжди – власна кухня, лосось з супермаркету і «смачний» покроковий рецепт. Що я і вам пропоную.
Звичайно, лосось риба не дешева. Але філе риби для юшки використовувати не варто. Його краще запекти у вигляді ароматних стейків або засолити. А з голови і хребета з залишками м’яса вийде ароматна уха. Треба зазначити, що юшка з свіжої риби буде набагато смачніша, ніж з мороженої.
Уха з лосося: інгредієнти
- хребет лосося з м’ясом – 0,5 кг;
- морква – 1 шт;
- корінь петрушки – 1 шт;
- корінь селери – ¼ частина;
- цибуля – 1 шт:
- лавровий листок -1 шт;
- перець духм’яний горошком, перець чорний горошком – по кілька зерен;
- сіль, перець чорний та червоний мелений – до смаку;
- зелень кропу та петрушки;
- вода – 2 л
Уха з лосося: технологія приготування
Спочатку підготуємо для юшки всі овочі: моркву, цибулю, петрушку, картоплю, селеру, готуємо «букетик» з петрушки і кропу. Все почистили та помили.
Наливаємо в баняк воду, вкидаємо туди моркву, картоплю, селеру, які нарізали кубиками, корінь петрушки. Додаємо головку цибулі, духмяний і чорний перець горошком, лавровий листок, гілочки петрушки та кропу, зв’язані ниткою.
Поки овочі готуються, беремося за рибу, вірніше за її хребет. Миємо, ділимо на куски.
Як тільки овочі будуть майже готові, закладаємо в баняк рибу, зменшуємо вогонь. Знімаємо піну, яка появилася на поверхні, солимо, перчимо. Коли м’ясо почне відділятися від кісток, виймаємо шматки хребта з юшки. Виймаємо також «букетик» і головку вареної цибулі. Вони уже виконали своє завдання.
Відділяємо м’ясо від кісток. Кістки викидаємо, а м’ясо повертаємо в баняк. Додаємо до ухи подрібнену зелень кропу та петрушки. Якщо це не піст, можна в юшку покласти невеличкий шматочок вершкового масла, буде ще е смачніше.
Накриваємо баняк з кришкою. Хай вона юшка настоїться. За цей час розкриються всі смакові якості кожного інгредієнта.
Наливаємо в тарілку уху з лосося в і смакуємо. Що тут сказати? Дуже смачно!!!