Стейк з лосося – смачно, корисно і просто

Стейк з лососяЯкщо хочете потішити себе чимось дуже смачним і надзвичайно корисним, ще й до того простим в приготуванні, рекомендую стейк з лосося.

 

 

 

 

Кілька слів про користь лосося

Лосось доволі популярна риба, купити її свіжу в супермаркеті зовсім нескладно. Якщо немає свіжої, може бути і заморожена. Найважливіше в цій рибі не тільки її особливий смак, але і наявність в ній  надзвичайно корисної омега – 3. Тому лосось – ідеальна їжа для тих, хто слідкує за своїм здоров’ям. Особливо це важливо сьогодні, в час пандемії covid -19.  Користь лосося можна оцінити за такими показниками: порція цієї риби містить в  % від денної норми:

–       білок – 53%;

–       жири – 15%;

–       вітамін В12 – 236%;

–       вітамін D – 127%;

–       вітамін В3- 56%;

–       вітамін В6 – 38%;

При цьому порція лосося має тільки біля 210 калорій.

Як приготувати стейк з лосося: інгредієнти

  • стейк з лосося – 1 шт. (300г);
  • соєвий соус – 1 чайна ложка;
  • гірчиця в зернах – 1 чайна ложка;
  • звичайна гостра гірчиця – 1 чайна ложка;
  • лимонний сік – 1 чайна ложка;
  • оливкова олія – 1 чайна ложка;
  • приправа для риби – 1 столова ложка;
  • сіль – ½ чайної ложки (якщо в приправі солі немає)
  • чорний мелений перець за смаком.

Стейк з лосося – як приготувати

Якщо ми купуємо заморожені стейки, то їх потрібно повільно розморозити, почистити від залишків луски промити в проточній воді і просушити паперовим рушничком. З свіжими стейками, які продають в магазинах на льодовій крихті, простіше – їх непотрібно розморожувати.

Стейк з лосося

Стейк з лосося

Для маринаду в мисочці змішуємо всі інгредієнти: оливкову олію, соєвий соус, два види гірчиці, лимонний сік, приправу для риби. При необхідності додаємо сіль і чорний мелений перець. Все гарно перемішуємо.

Стейк з лосося

Підсушений паперовою серветкою стейк лосося добре намазуємо маринадом з обох сторін.

Стейк з лосося

Кладемо посудину, в якій будемо рибу запікати. Можна «прикрасити» стейк з лосося перед запіканням кількома гілочками тим’яну або розмарину. Від цього риба набуде особливого аромату.

Стейк з лосося

Залишаємо стейк з лосося на пів години, щоб він замаринувався.Далі розігріваємо духовку до 180 градусів, перекладаємо в неї посудину з рибою і запікаємо на протягом 20-25 хвилин.

Стейк з лосося

Поки риба запікається готуємо салат і гарнір. Гарним гарніром до риби буде відварений рис. Але, якщо рахуємо калорії, то краще  запечений стейк  доповнити овочевим салатом. Ідеально – листковий салат з помідорами, заправлений оливковою олією і лимонним соком.

Стейк з лосося

Виймаємо стейк з духовки – запах пречудовий. Перекладаємо його на тарілку з салатом, поливаємо залишками соку, що виділився під час запікання. А далі? Далі я мовчу і насолоджуюся симфонією смаку та аромату. Божественно!!!!

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.