Як засолити філе лосося

Як засолити фыле лососяЧи вірите ви у чудеса, чи просто вважаєте, що чудес не буває, бувають тільки співпадіння? До чого я веду? А от до чого. Прочитала на блозі Пані Стефи про те, як вона отримала в презенті файний кусень норвезького лосося, і поділилася рецептом його соління. Промелькнула думка: от би мені таке щастя, і я б засолила!

 

Мабуть таки Бозя прочитав мої думки. У то же день мрія здійснилася — гарний шмат лосося появився в мене в холодильнику. Яким чином і від кого – то вже моя таємниця. Отож я швиденько приступила до його засолювання.

Як засолити філе лосося

Інгредієнти:
— лосось — 350 г;
— морська сіль – 1 ст. ложка з верхом;
— цукор – 3 чайні ложки;
— цедра з невеликого апельсина:
— сік з половини апельсина;
— сік з половини невеликого лимона;
— половинка келішка доброго коньяку або горілки.
В оригінальному рецепті є ще ягоди ялівцю, але у мене їх не знайшлося, навіть на кущі у сусідському саду. Ягоди ялівцю замінимо гілочкою розмарину, що росте на вікні.

Як засолити філе лосося: технологія

Оскільки лосось був свіжий, шматок лежав на  крихтах льоду, то розморожувати його не було потреби.
Залишилося тільки зняти тільки луску, гарно промити, обсушити серветкою, повискубувати пінцетом кісточки.

Як засолити фыле лосося
Тепер беремося за приготування маринаду. Миємо і обсушуємо апельсин та лимон. Натираємо на терці цедру апельсина.

Як засолити фыле лосося
Змішуємо в мисочці сіль, цукор, цедру апельсина, вичавлений апельсиновий та лимонний сік, коньяк або горілку.
Гарно натираємо цією сумішшю шматок лосося зі всіх сторін.

Як засолити фыле лосося

Кладемо в контейнер шкіркою догори, доливаємо залишки маринаду.

Як засолити фыле лосося

Закриваємо кришку і ставимо в холодильник. Через 36 годин виймаємо нашого лосося з маринаду, ставимо його на плоску тарілку, зверху другу і придавлюємо гнітом. І ще на добу в холодильник . Ну, а далі – нарізаємо гострим ножем філе тоненькими плястерками

Як засолити фыле лосося

і подаємо до столу.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *