Морква по-корейськи

 

Морква по-корейськиСмачна гостра закуска, про яку варто згадати, — морква по-корейськи. Ще років 10 тому без неї не обходилося жодне застілля, бо любителям гострих страв вона, як бальзам на душу. Тому таки варто про неї згадати.

 

 

 

 

Багато хто купує моркву по-корейськи в супермаркеті, хоча приготувати її власноручно можна за пів години, маючи під рукою кілька морквин, олію і деякі спеції. Моркву по-корейськи використовують як самостійну закуску, а також, як доповнення  до різноманітних салатів, бутербродів, м’ясних страв. Вона гарно поєднується з баклажанами та іншими овочами.

Морква по-корейськи: інгредієнти

  • морква – 0,5 кг;
  • сіль – 1 чайна ложка;
  • цукор – 1-2 чайні ложки;
  • лимонний сік або оцет 9% — 1 столова ложка;
  • цибуля – 1шт;
  • часник – кілька зубків;
  • коріандр зернами – 1 чайна ложка;
  • перець чилі (мелений) – до смаку;
  • соєвий соус – 1 чайна ложка;
  • олія соняшникова рафінована – 2 столові ложки.

Морква по-корейськи: технологія приготуваня

Для того, щоб страва вийшла смачною, моркву потрібно вибирати солодку, соковиту з тоненькою серцевиною.

Морква по-корейськи

Почищену і помиту моркву натираємо на спеціальній «корейській» тертці тоненькими довгими смужечками, подібними на локшину.

Морква по-корейськи

Моркву солимо, переминаємо руками і залишаємо її хвилин на 10-15, щоб вона пустила сік.

Морква по-корейськи

Тим часом  чистимо цибулю і нарізаємо її півкільцями.

Морква по-корейськи

Чистимо зубки часнику і розчавлюємо його.

Морква по-корейськи

В сковорідці розігріваємо олію.  Перекладаємо в сковорідку до олії цибулю і часник і смажимо, поки цибуля ледь не зарум’яниться. Знімаємо сковорідку з вогню.

Морква по-корейськи

Відтискаємо з морви сік і перекладаємо її в тарілку. Виливаємо до моркви просмажену з цибулею олію, обов’язково через ситечко, щоб смажена цибуля та часник не потрапили до моркви.

Морква по-корейськи

Додаємо цукор. Якщо морква дуже солодка, зменшуємо його кількість. Далі вливаємо соєвий соус,  лимонний сік або оцет, мелений перець чилі, розчавлені зерна коріандру.

Морква по-корейськи

Щоб відновив свій смак та запах, попередньо прогрійте його на добре розігрітій сухій сковорідці.

Все добре перемішуємо і пробуємо на смак. Якщо потрібно. підкореговуємо, додаючи потрібних на ваш смак інгредієнтів.  Якщо не вистачає гостроти, можна додати соусу Табаско. Але з ним треба поводитись обережно, починаючи з кількох капель.

Морква по-корейськи

І ще, стосовно часника. Багато хто часник не смажить, а додає сирий, розчавлений часникодавкою, безпосередньо в моркву. В такому випадку його смак в страві буде більш виражений. Перекладаємо моркву в банку , закриваємо кришкою і ставимо в холодильник. Хай морква по-корейськи настоїться, вона стане ще смачнішою.

 

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *