Пісний пиріг з печерицями – неймовірна смакота

Пісний пиріг з печерицями Коли хочеться чогось смачненького, виручає піца. Але в піст піца «поза законом». В такому випадку на виручку проходить пиріг з печерицями. Його приготування не займе багато часу, зате задоволення буде море. Їсти його можна і гарячим, і холодним, кожного разу відтінки смаку будуть різними. Рекомендую його приготувати і оцінити чудовий смак цього пирога.

 

 

Відразу зазначу, що пісний  пиріг з печерицями буде на дріжджовому тісті.  Рецепт його приготування дуже простий, без додаткових замішувань та чаклувань, без розтачування тіста та інших хитромудрих маніпуляцій. Все дуже і  дуже просто.

Пісний пиріг з печерицями

Пісний пиріг з печерицями: інгредієнти

Дріжджове тісто:

  • пшеничне борошно – 450 г;
  • сухі дріжджі – 12 г;
  • олія – 3 столові ложки;
  • цукор – 1 чайна ложка (з гіркою);
  • сіль- 1 чайна ложка з (гіркою);
  • вода — 250 мл.

Начинка:

  • печериці – 600 г;
  • цибуля – 4-5 шт;
  • морква – 1шт;
  • сіль, перець червоний та чорний мелений – до смаку;
  • зелень кропу;
  • олія для смаження;

Пісний пиріг  з печерицями: технологія приготування

В миску просіюємо борошно, додаємо до нього сіль, цукор, сухі дріжджі, все добре перемішуємо. Далі вливаємо олію і теплу, але не гарячу воду.

Пісний пиріг з печерицями

Все розмішуємо ложкою, а далі переминаємо тісто кілька хвилин руками, щоб воно стало однорідним, без грудочок борошна, не надто туге. Залишаємо кульку тіста в мисці, накриваємо її рушничком і ставимо в тепле місце.

Пісний пиріг з печерицями

Тепер беремося за приготування начинки. Чистимо печериці, моркву та цибулю.

Пісний пиріг з печерицями

Печериці нарізаємо пластинками,

Пісний пиріг з печерицями

цибулю півкільцями,

Пісний пиріг з печерицями

а моркву натираємо на тертці.

Пісний пиріг з печерицями

Наливаємо в пательню олію, розігріваємо її.  Перекладаємо в пательню подрібнену моркву та цибулю.

Пісний пиріг з печерицями

Коли цибуля і морква прив’яне, викладаємо зверху подрібнені печериці.

Пісний пиріг з печерицями

Вогонь не повинен бути сильним.  Постійно помішуємо. За якийсь час прив’януть і печериці.  Солимо, перчимо, тобто формуємо смак начинки. Як тільки ви досягли бажаного смаку, посипаємо грибову начинку подрібненим кропом, вимикаємо вогонь.

Пісний пиріг з печерицями

Тепер беремося за тісто. За цей час воно збільшилося в об’ємі в 2 рази. Викладаємо тісто на підсипану борошном стільницю і відділяємо від нього четверту частину.

Пісний пиріг з печерицями

Змазуємо олією деко для запікання. Діаметр мого дека 30 см. Більшу частину тіста розтягуємо руками по деку, формуючи невисокі бортики.

Пісний пиріг з печерицями

Рівномірно розкладаємо по тісту грибову начинку.

Пісний пиріг з печерицями

З тіста що залишилося, формуємо тоненькі валики і викладаємоїх у вигляді сітки поверх начинки.

Пісний пиріг з печерицями

Поки формуємо сітку, духовку прогріваємо до 180 градусів. Ставимо випікати пиріг з печерицями в духовку на 35-40 хвилин. Орієнтуємося по своїй духовці.

Виймаємо пиріг – він дуже гарний та ароматний.

Пісний пиріг з печерицями

Пиріг з печерицями смачний і свіжоспечений, і на наступний день. Спробуйте, не пошкодуєте. Треба казати, що він не тільки смачний, а ще і доволі дешевий.

 

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *