Риб’яча юшка – уха з лосося

Уха з лососяЕх, що може бути смачніше риб’ячої юшки – ухи?  Хіба що уха з лосося… Готується дуже швидко і просто, а смачно – до запаморочення. То чому не приготувати? Готуємо!!!

 

 

 

 

Готуймо, бо це смано і корисно!

Ех, що може бути смачніше риб’ячої юшки – ухи?  Хіба що уха з лосося…  Звичайно, найсмачнішою вона буде, якщо рибу впіймали власноруч і приготували з неї уху на вогниці. Шкода, але для такої події не завжди складаються зорі, або не складаються взагалі.

Але ж альтернатива є завжди  – власна кухня, лосось з супермаркету і «смачний»  покроковий рецепт. Що я і вам пропоную.

Звичайно, лосось риба не дешева. Але філе риби для юшки використовувати  не варто. Його краще  запекти у вигляді ароматних стейків або засолити.  А з голови і хребета з залишками м’яса вийде ароматна уха.  Треба зазначити, що юшка з свіжої риби буде набагато смачніша, ніж з мороженої.

Уха з лосося: інгредієнти

  • хребет лосося з м’ясом – 0,5 кг;
  • морква – 1 шт;
  •  корінь петрушки – 1 шт;
  • корінь селери – ¼ частина;
  • цибуля – 1 шт:
  •   лавровий листок -1 шт;
  • перець духм’яний горошком, перець чорний горошком – по кілька зерен;
  • сіль, перець чорний та червоний мелений – до смаку;
  • зелень кропу та петрушки;
  •  вода –  2 л

Уха з лосося: технологія приготування

Спочатку підготуємо для юшки  всі овочі:  моркву, цибулю, петрушку, картоплю, селеру, готуємо «букетик» з петрушки і кропу. Все почистили та помили.

Уха з лосося

Уха з лосося

Наливаємо в баняк воду, вкидаємо туди моркву, картоплю, селеру, які нарізали кубиками, корінь петрушки. Додаємо головку цибулі, духмяний і чорний перець горошком, лавровий листок, гілочки петрушки та кропу, зв’язані ниткою.

Уха з лосося

Поки овочі готуються, беремося за рибу, вірніше за її хребет. Миємо, ділимо на куски.

Уха з лосося

Як тільки овочі будуть майже готові, закладаємо в баняк рибу, зменшуємо вогонь. Знімаємо піну, яка появилася на поверхні, солимо, перчимо.  Коли м’ясо почне відділятися від кісток, виймаємо шматки хребта з юшки.  Виймаємо також «букетик»  і головку вареної цибулі. Вони уже виконали  своє завдання.

Уха з лосося

Відділяємо м’ясо від кісток. Кістки викидаємо, а м’ясо повертаємо в баняк. Додаємо до ухи подрібнену зелень кропу та петрушки. Якщо це не піст, можна в юшку покласти невеличкий шматочок вершкового масла, буде ще е смачніше.

Накриваємо баняк з кришкою. Хай вона юшка настоїться. За цей час розкриються всі смакові якості кожного інгредієнта.

Уха з лосося

Наливаємо в тарілку уху з лосося в і смакуємо. Що тут сказати? Дуже смачно!!!

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.