Запечена фарширована цвітна капуста

Запечена фарширована цвітна капустаФарширована цвітна капуста, запечена в духовці,- смачна та оригінальна страва, яку варто приготувати.

 

 

 

 

Чесно кажучи, цвітна капуста – це не та їда, яка може викликати бурхливі гастрономічні емоції. Але це зовсім не означає, що вона не може бути смачною. Питання в тому, як її приготувати.

З цією стравою, яку я хочу запропонувти, склалося цікаво. Ми з друзями обговорювали варіанти приготування страв з цвітної капусти. У всіх вони були різні. Я деякі варіанти склала до купи і, як результат, – запечена фарширована цвітна капуста.  Страва смачна, має гарний вигляд і швидко готується.

Запечена фарширована цвітна капуста: інгредієнти

  • головка цвітної капусти – 300 г;
  • м»ясний фарш – 100-150 г;
  • цибуля – ½ невеликої головки;
  • часник – 1 зубок;
  • сир твердий – 50 г;
  • яйце – 1 шт;
  • сметана – 1 столова ложка;
  • сіль, перець мелений червоний та чорний.

Запечена фарширована цвітна капуста: технологія приготування

Вибираємо головку гарної цвітної капусти без пошкоджень та чорних крапочок. Зрізаємо листя і залишки качана.

Запечена фарширована цвітна капуста

Запечена фарширована цвітна капуста

 

Промиваємо її під струменем води. Кладемо головку капусти в киплячу підсолену воду, зменшуємо вогонь і варимо її не більше 10 хвилин. Вона повинна бути напівготова.

Поки капуста вариться, готуємо м’ясний фарш. Найкраще вибрати фарш з свинини. Але, зрештою, може бути і з курятини або телятини, він буде дещо сухішим.

Запечена фарширована цвітна капуста

Додаємо до фаршу сіль перець, подрібнений блендером зубочок часнику з половинкою невеличкої ріпчастої цибулі. Можна додати подрібнену зелень кропу та петрушки. Вимішуємо фарш до однорідності.

Головку цвітної капусти виймаємо з води. Поки вона охолоне, приготуємо для неї «макіяж»: збиваємо яйце, з сметаною, сіллю та перцем,

Запечена фарширована цвітна капуста

Запечена фарширована цвітна капуста

додаємо натертий на тертці сир і все перемішуємо.

Запечена фарширована цвітна капуста

Капуста охолола, тепер фаршем заповнюємо порожнини між суцвіттями. Якщо капуста дуже щільна, можна кілька суцвіть видалити. Але, після того, як її обварили,  суцвіття стають доволі податливими і фарширувати зовсім нескладно.

Запечена фарширована цвітна капуста

Запечена фарширована цвітна капуста

Деко, на якому будемо запікати капусту, вистеляємо фольгою або пергаментним папером Густо обмазуємо нафаршировану капустину яєчно-сирною сумішшю і перекладаємо на підготоване деко.

Запечена фарширована цвітна капуста

Прогріваємо духовку до 189 градусів і перекладаємо туди деко з капустою. Випікаємо до золотистої скориночки, приблизно 25-30 хвилин.

Запечена фарширована цвітна капуста

Виймаємо з духовки і подаємо до столу.

Запечена фарширована цвітна капуста

Запечена фарширована цвітна капуста гарно смакує з овочевим салатом.

Запечена фарширована цвітна капуста

Її можна зверху полити майонезом або любим гострим соусом чи кетчупом, кому що подобається.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.