Фарширована цвітна капуста, запечена в духовці,- смачна та оригінальна страва, яку варто приготувати.
Чесно кажучи, цвітна капуста – це не та їда, яка може викликати бурхливі гастрономічні емоції. Але це зовсім не означає, що вона не може бути смачною. Питання в тому, як її приготувати.
З цією стравою, яку я хочу запропонувти, склалося цікаво. Ми з друзями обговорювали варіанти приготування страв з цвітної капусти. У всіх вони були різні. Я деякі варіанти склала до купи і, як результат, – запечена фарширована цвітна капуста. Страва смачна, має гарний вигляд і швидко готується.
Запечена фарширована цвітна капуста: інгредієнти
- головка цвітної капусти – 300 г;
- м»ясний фарш – 100-150 г;
- цибуля – ½ невеликої головки;
- часник – 1 зубок;
- сир твердий – 50 г;
- яйце – 1 шт;
- сметана – 1 столова ложка;
- сіль, перець мелений червоний та чорний.
Запечена фарширована цвітна капуста: технологія приготування
Вибираємо головку гарної цвітної капусти без пошкоджень та чорних крапочок. Зрізаємо листя і залишки качана.
Промиваємо її під струменем води. Кладемо головку капусти в киплячу підсолену воду, зменшуємо вогонь і варимо її не більше 10 хвилин. Вона повинна бути напівготова.
Поки капуста вариться, готуємо м’ясний фарш. Найкраще вибрати фарш з свинини. Але, зрештою, може бути і з курятини або телятини, він буде дещо сухішим.
Додаємо до фаршу сіль перець, подрібнений блендером зубочок часнику з половинкою невеличкої ріпчастої цибулі. Можна додати подрібнену зелень кропу та петрушки. Вимішуємо фарш до однорідності.
Головку цвітної капусти виймаємо з води. Поки вона охолоне, приготуємо для неї «макіяж»: збиваємо яйце, з сметаною, сіллю та перцем,
додаємо натертий на тертці сир і все перемішуємо.
Капуста охолола, тепер фаршем заповнюємо порожнини між суцвіттями. Якщо капуста дуже щільна, можна кілька суцвіть видалити. Але, після того, як її обварили, суцвіття стають доволі податливими і фарширувати зовсім нескладно.
Деко, на якому будемо запікати капусту, вистеляємо фольгою або пергаментним папером Густо обмазуємо нафаршировану капустину яєчно-сирною сумішшю і перекладаємо на підготоване деко.
Прогріваємо духовку до 189 градусів і перекладаємо туди деко з капустою. Випікаємо до золотистої скориночки, приблизно 25-30 хвилин.
Виймаємо з духовки і подаємо до столу.
Запечена фарширована цвітна капуста гарно смакує з овочевим салатом.
Її можна зверху полити майонезом або любим гострим соусом чи кетчупом, кому що подобається.