Закуска з баклажанів

закуска з баклажанівБаклажани добрі тим, що їх можна подавати до столу  гарячими та холодними. Тому вони є ідеальною основою для смачних закусок як на свято, так і в будень. Смачна холодна закуска до вашої уваги.

 

Кабачок – баклажану дружок!

Баклажани або, як їх лагідно називають – синенькі, за кількістю страв, які можна з них приготувати можуть конкурувати тільки з кабачками. Але, якщо кабачок перетягає на себе смак інших інгредієнтів страви, то смак баклажана завжди буде домінувати. Правда, в кожній страві, його смак буде мати інший відтінок.

Сьогодні пропоную приготувати просту закуску, яка не тільки потішить ваш смак, але і прикрасить стіл.

Закуска з баклажанів: інгредієнти

  • баклажани – 2шт;
  • морква – 1 шт;
  • помідор – 2шт;
  • сир твердий – 50 г;
  • часник – 3-4 зубочки;
  • майонез –  2 столові ложки;
  • сіль – до смаку;
  • олія для смаження;
  • гілочка зеленого базиліку або петрушки.

Закуска з баклажанів: технологія приготування

Помиті баклажани нарізаємо впоперек товщиною 1,5 см, перекладаємо в миску і щедро посипаємо сіллю. Залишаємо на пів години, щоб вони пустили сік. Разом з соком позбудемося гіркоти.  Для цього потрібно буде кожне кружальце відтиснути, а потім гарненько розправити.

Розігріваємо на сковорідці олію і викладаємо баклажани. Коли вони зарум’яняться з однієї сторони, перевертаємо на другу і знову смажимо до рум’яності. Викладаємо посмажені кружальця баклажанів на паперовий рушничок, щоб зійшов надлишок олії. 

Баклажани мають здатність , як губка втягувати в себе олію. Що цьому запобігти, можна баклажани, після того як витиснули з них сіль з соком, промити в воді і знову відтиснути. В такому випадку перед смаженням їх необхідно ще трішки досолити.  Можна піти другим шляхом – не промивати в воді, до відтиснутих від соку кружечків долити трохи олії, вимішати і тільки тоді смажити. Це так, до слова.

В мисочку викладаємо майонез, додаємо до нього витиснений через прес часник і все гарно перемішуємо. Якщо ви не є прихильником майонезу, приготуйте домашній майонез, він низькокалорійний.

Моркву натираємо на корейській терці і смажимо на олії до готовності. Трішки солимо і перчимо – до смаку.

Змазуємо майонезом з часником кружечки баклажанів.

Зверху на майонез викладаємо по чайній ложечці тушковану моркву.Зверху на моркву викладаємо тоненькі кружечки помідорів.

Помідори присипаємо натертим сиром. Сир вибираємо з пікантним смаком. У мене була моцарелла, яка має доволі делікатний смак. Тому я її доповнила справжньою гуцульською бринзою, яка додала моцареллі гарного насиченого смаку.

І, як кажуть, вишенька на торті – зелень петрушки або базиліку. Бажано закуску з баклажанів приготувати хоча б за годинку до подачі на стіл, щоб гарно все просочилося смаками. Але то вже як вийде, бо все одно дуже смачно!!!