Коли у вас є потреба приготувати закуску нашвидкоруч, приготуйте закуску з кабачків. 15 хвилин — і все готово.
Закуска з кабачків
Інгредієнти:
— молоденький кабачок – 1 шт;
— помідори – 3-4 шт;
— майонез – 2-3 ст. ложки;
— часник – 4-5 зубочків;
— яйце – 1 шт;
— молоко – 2-3 ст. ложки;
— борошно – 3 ст. ложки;
— сіль, перець чорний мелений до смаку;
— олія для смаження;
— зелень кропу або базиліку,
Закуска з кабачків: технологія приготування
Миємо всі овочі і зелень. Помитий кабачок нарізаємо кружечками товщиною 0,5 см.
Складаємо кружечки в миску, солимо і залишаємо деякий час.
Видавлюємо в майонез кілька зубків часнику і перемішуємо.
Збиваємо в тарілці яйце з молоком, трішки солимо і перчимо.
Кожний кружечок кабачка «припудрюємо» борошном. Далі обмакуємо його в яєчній суміші
і смажимо на добре розігрітій олії десь приблизно хвилину.
Перевертаємо на другий бік і продовжуємо смажити.
Посмажені кабачки викладаємо на тарілку і змазуємо їх майонезом з часником.
Далі на кружечки кабачків викладаємо нарізані тоненькими кружечками помідори.
Тепер помідори змазуємо майонезом і зверху притрушуємо подрібненою зеленню.
Для закуски з кабачків чудово підходить базилік. Якщо його немає, можна замінити кропом або петрушкою.
У мене базилік ще підростає, тому посипала посіченим кропом.
Страва готується дуже швидко. Вона не тільки смачна, а ще й гарно прикрашає святковий стіл, ідеально підходить для фуршетного столу.