Вареники з полуницями

Вареники з полуницямиНеможливо не поділитися таким надзвичайним смаколиком, як вареники з полуницями. Поспішайте насолодитись їхнім смаком, поки триває ще полуничний сезон.

 

 

 

 

Кілька слів для заохочення

Коли вже основний урожай полуниці зібраний, в комірці на полиці своє місце зайняли банки з компотом, полуничним варенням і гострим соусом, можна вже розслабити. Але в ягіднику ще червоніють ягідки – така собі дрібнота, яку шкода залишити слимакам на поталу, а запихати в слоїки вже не хочеться. Отоді наступає пора вареників з полуницями.

Вареники з полуницями

Велику полуницю в вареник не запхнеш, бо їсти вареники з полуницями потрібно в один кус, інакше весь смачний сік з нього витече і вже не буде тих божественних смакових відчуттів. Кілька великих полуниць ми залишимо для соусу-поливки, а дрібну заліпимо в тісто.

Вареники з полуницями

Тісто:

— пшеничне борошно – 300 г;
— вода (кип’яток) – ½ склянки;
— масло (олія) – 1столова ложка

Начинка:

— полуниці – 300 г

Соус-поливка:

— полуниці – 6-7 шт;
— цукор – 2-3 столові ложки;
— сметана – 2-3 столові ложки.

Вареники з полуницями: готуємо тісто

Заварне тісто замішуємо за рецептом — Секретний рецепт заварного тіста для вареників
Коли тісто замісили, накриваємо його тарілкою, щоб воно відпочило.

Вареники з полуницями

А тим часом готуємо полуниці – миємо і відриваємо хвостики. Найкраще викласти помиті ягоди на паперову серветку. Вона вбере в себе надлишок води.

Вареники з полуницями

Вареники з полуницями: готуємо соус-поливку

Вибираємо великі полуниці, блендером подрібнюємо їх, додаємо цукор, розмішуємо, щоб він розчинився

Вареники з полуницями
Додаємо до полунично-цукрової суміші 2-3 ложки доброї сметани і розмішуємо.

Вареники з полуницями

Пробуємо на смак, при потребі можемо додати цукру ще. Соус готовий.

Вареники з полуницями

Вареники з полуницями: технологія приготування

Тісто вже набуло потрібної кондиції, можемо братися до ліплення вареників.
Розтачуємо тісто товщиною 2-3 мм і вирізаємо кружальця діаметром не більше 6 см, щоб варенички вийшли на один кус.
Викладаємо на кружечки тіста по одній ягідці. Якщо полуничка дуже дрібна, можна ставити дві. Добре заліплюємо краї вареника і викладаємо на стільницю.

Вареники з полуницями

Вареники з полуницями

Поки ліпляться вареники, на плитці уже закипає вода. Якщо при замішуванні тіста сіль не додавали, її потрібно дати до води.
Як тільки вода закипіла, акуратно закидаємо вареники в банячок, акуратно розмішуємо, щоб вареники не прилипли до дна.

Коли вареники піднялися наверх, зменшуємо вогонь, даємо їм можливість поваритися ще 1-2 хвилини і виймаємо.

Вареники з полуницями

Викладаємо на тарілки, щоб вони трішки охололи. А далі поливаємо вареники отим соусом-поливкою.

Вареники з полуницями

Смачно, до неможливості.  І тут ти забуваєш про все — про талію, про обіцянку влізти в минулорічні модні джинси, про докори сумління, бо вареники божественні!!!! Не вірите???? То переконайтесь в цьому самі!!!

 

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *