Маринад для копчених курячих стегенець

Маринад для копчених курячих стегенецьДомашнє копчення – прекрасний спосіб урізноманітнити меню, особливо, коли готуємо святковий стіл. Копчену курятину можна подавати і як самостійну закуску, і як складову частину до інших страв. Наприклад – до салатів.
Перед тим як закоптити курочку, її необхідно правильно замаринувати, бо, власне, маринад і визначить смак м’яса.

 

 

 

Маринад для копчених курячих стегенець: інгредієнти

Розрахунок на 1 кг стегенець:

– коріандр – 1чайна ложка;
– духм’яний перець – 5 зерен;
– чорний перець – 7-8 зерен;
– лаврове листя – 1-2 шт;
– гвоздика – 3-4 шт;
– корінь петрушки – 1 шт;
– морква -1шт;
– цибуля – 1шт;
– сіль – 1столова ложка;
– цукор – 1чайна ложка;
– харчова селітра – на кінчику ножа;
– вода – 1л

Маринад для копчених курячих стегенець: технологія приготування

Чистимо моркву і корінь петрушки, миємо і нарізаємо кружальцями. Чистимо і миємо цибулину.

Наливаємо воду в баняк, додаємо сіль, цукор, перець духм’яний, перець чорний, гвоздику, лаврове листя, коріандр, цибулю, моркву та петрушку. Доводимо воду до кипіння . Варимо маринад до тих пір, поки не зм’якнуть овочі.
Знімаємо баняк з вогню і ставимо маринад охолоджуватися.

Коли він вистигне, додаємо до маринаду харчову селітру і добра все перемішуємо.

Маринад для копчених курячих стегенець
Добре вимиті курячі стегенця перекладаємо в маринад. Ставимо на холод на 1-2 доби.
Коли м’ясо замаринується, обсушуємо паперовими серветками і переходимо до копчення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.