Чи знаєте ви як приготувати смачне куряче філе за 15 хвилин? Та чому тільки філе? З цим рецептом можливий смачний домашній обід за тих же 15 хвилин. Не вірите, проекспериментуйте.
Ідеєю зі мною поділилася Тамара Рабинович, а я ділюся з вами, бо дуже вже мені вона сподобалась.
Смачне куряче філе за 10 хвилин: інгредієнти
Розрахунок на одну порцію
- куряче філе – 1 шт;
- сухі «Прованські трави» – 1 чайна ложка;
- сіль, паприка, чорний мелений перець – до смаку;
- гілочка розмарину – за бажанням.
Можна додати гілочку розмарину або базиліку, можна замість перцю і паприки філе намазати гострим соусом Чилі. Тут є уже велике поле для експериментів.
Смачне куряче філе за 10 хвилин: технологія приготування
Беремо куряче філе і промиваємо його в проточній воді. Паперовим рушничком або серветкою забираємо залишки вологи.
З обох боків філе солимо, перчимо, посипаємо паприкою і сухими «Прованськими травами».
В середину філе я вклала гілочку розмарину.
Інший варіант теж був дуже смачний, коли філе просто намазала соусом Чилі. Там вже всі приправи є, тому вийшло теж смачно, але більш гостро.
Щоб сіль і спеції зайшли в середину м’яса, проколюємо його вилкою з обох сторін.
Кладемо куряче філе форму для запікання і накриваємо зверху кришкою.
Зразу зазначу, що посуд має бути скляний або керамічний, бо готуватися м’ясо буде в мікрохвильовій печі.
Отже з підготовкою ми за 5 хвилин впоралися.
Кладемо посуд з м’ясом в мікрохвильову пічку і виставляємо режим: час – 7 хвилин, потужність – 800 Вт.
Поки філе в пічці, готуємо салат. Якщо хочете до м’яса макарони, вливаємо в баняк з чайника кип’яток і закладаєте любі макаронні вироби. M’ясо готується, вони варяться.
Коли пройшло 7 хвилин, виймаємо посудину з м’ясом з мікрохвильовки, перевертаємо його на другий бік,
накриваємо кришкою і знову ставимо в пічку. Тепер виставляємо час – 3хвилин, потужність залишаємо 800 Вт.
Салат тим часом солимо перчимо, заправляємо улюбленою заправкою. Викладаємо на тарілку до салату запечене куряче філе, поливаємо його улюбленим соусом – вишневим чи порічковим У мене під рукою був сливовий чатні. доповнюємо овочевим салатом і… життя вдалося!!!
Підсумовую – куряче філе з мікрохвильової пічки надзвичайно смачне і соковите, гарно ріжеться на порційні шматки і не розпадається.
Якщо говорити про переваги такого способу, то вони очевидні – він дає 100% фору вареному курячому філе і чудово підійде тим, кому з певних причин смажене м’ясо вживати небажано.