Кольоровий салат

Кольоровий салатНа знаю як вам, а мені в похмурі  дні хочеться їжі не тільки смачної, але й кольорової. Зрозуміло чому – яскраві кольори покращують настрій. Кольоровий салат чудово впорається з цим завданням.

 

 

 

Цього річний затяжний  період літа-осені дав можливість на початку листопада ще насолоджуватись смаком помідорів та перцю з грядки. Ще тиждень-два і вони також закінчаться.

Тож, рятуючись від осінньої хандри, сьогоднішній ранок почався з приготування кольорової салатки і яйця

пашот.

Кольоровий салат

З приготуванням яйця пашот все зрозуміло Зараз – про кольоровий салат.

Кольоровий салат: інгредієнти на 2 порції

  • помідори – 2 шт;
  • перець болгарський – 1 шт;
  • цибуля синя — 1 шт;
  • бринза — 2 столові ложки;
  • зерниста гірчиця;
  • фруктовий або бальзамічний оцет – 1 столова ложка;
  • оливкова олія – 1 столова ложка;
  • столова ложка посіченої зелені (кріп, петрушка базилік);
  • сіль, перець до смаку;

Кольоровий салат: технологія приготування

Почищену і помиту синю цибулину  порізала  на дрібненькі шматочки. Переклала її в салатник. Додала до цибулі дрібку солі та оцет. Може бути оцет фруктовий або бальзамічний. Якщо жодного з них немає, додаємо чайну ложку лимонного соку. При бажанні можна ще трішечки поцукрувати. Якщо немає зеленого базиліку, можна посипати сухим. Все гарно перемішала і залишила, щоб цибуля маринувалася.

Кольоровий салат

Тим часом готую овочі. Помила і почистила перець від перепонок та насіння.

Кольоровий салат

Нарізала його довільними шматочками  і переклала в салатник

Кольоровий салат

Помиті помідори також нарізала тоненькими дольками і також відправила в салатник.

Кольоровий салат

Додала порізану зелень.

Кольоровий салат

Мені на очі попався виноград киш миш, який не з’їли бо був солодко-кислий, одним словом – не зайшов. Помила невелику жменьку ягід і всипала до салату. Це вже була моя імпровізація.

Кольоровий салат

Далі все солю, перчу, поливаю оливковою олією і перемішую. Перш, ніж солити, пробую на смак бринзу. А бринза у мене суперова – з самого серця Капат, з Замагори. Робили її на полонині —  будз варили на ватрі, сушили в колибі, тому зберегла бринза легкий аромат диму.

Кольоровий салат

Притрушуємо салат подрібненою бринзою, посипаємо зеленю – кольоровий салат готовий. Хай салат трішки віщдпочине – він стане ще смачнішим.  Варто зазначити — якщо немає бринзи, її можна замінити  фетою. Смак буде трішки інши, але все одно буде смачно.

А я тим часом готую яйце пашот, яке чудово поєднається з кольоровим салатом.

Кольоровий салат

Ну а далі – філіжанка кави.

І хто скаже , що після такого сніданку день не вдасться?

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.