Секрети смаку класичної піци

класична піцаЧи знайомі ви з людьми, які не люблять піцу? Я, до прикладу, таких людей не знаю. Хоча сьогодні випічка піци – це ціла індустрія, але для мене особисто – це поле для творчості. Скомпонувавши різні інгредієнти, кожного разу можна створити інший смак.

 

 

 

Про піцу на гуцульський манер я вже писала. Сьогодні ж буду пекти класичну піцу – на дріжджовому тісті. Звичайно, що я навіть подумки не смію змагатися з італійськими піцайоло, але моя піца також дуже смачна.

Класична піца: інгредієнти

Тісто:

— пшеничне борошно – 300 г і кілька ложок для підсипки;
— сухі дріжджі – 10 г;
— оливкова олія – 3 столові ложки;
— цукор — 1 чайна ложка (без гірки);
— сіль — 1 чайна ложка (без гірки);
— вода – 200 мл

Начинка:

— ковбаса салямі -200 г;
соус томатний – 5ст. ложок;
— цибуля – 1шт. ( невелика);
— перець болгарський – 2 шт;
— сир твердий – 150 г;
— зелень базиліку (можна замінити сухим);

Класична піца – технологія приготування

Борошно просіюємо в миску. Додаємо до нього сіль, цукор, сухі дріжджі. Все добре перемішуємо. Вливаємо в суміш оливкову олію та теплу воду. Вода повинна бути теплою, але не гарячою, комфортною на дотик. Це важливо, щоб «запрацювали» дріжджі.

класична піца

Замішуємо тісто. Воно повинно бути м’яким і не липнути до ложки

класична піца.
Миску з тістом ставимо в тепле місце, щоб воно підійшло – об’єм має збільшитися в 2 рази.
Поки тісто підростає, нарізаємо ковбасу смужечками,

класична піцацибулю півкільцям,

класична піца

перець – шматочками. Для піци можна використати заморожений перець, попередньо розморозивши його в мікрохвильовій пічці.

класична піца

Сир тремо на тертці.

класична піца
Перекладаємо тісто на стільницю припорошену борошном і добре обминаємо його

класична піца
Розтачуємо тісто і перекладаємо його на змазану олією форму для випікання. Вона має діаметр 30 см.

класична піца

Пальцями розтягаємо тісто по форм. Шар тіста виходить доволі тонкий.

класична піца
Щедро змазуємо тісто помідоровим соусом.

класична піца
Зверху викладаємо порізану ковбасу і цибульку.

класична піца
Далі йде перець і зелень базиліку

класична піца
Червоний і жовтий перець, а також зелень базиліку надасть піці не тільки смаку але і веселої яскравості.
Зверху все щедро посипаємо натертим сиром.

класична піца
Перекладаємо форму з піцою в духовку, попередньо прогрітою до 190-200 градусів на 25-30 хвилин. Магічний запах поширюється кухнею, час випікання закінчується.

класична піца
Відриваємо духовку і виймаємо піцу. Яка краса і смакота!!!

класична піца

Щиро вам рекомендую переконатися в цьому!!!

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *