Салат з квасолі і курки

Салат з квасолі і куркиХочу запропонувати вам дуже простий рецепт смачного салату – рецепт салату з білої квасолі і курки. Готується він легко і швидко, чудово підходить для святкового та повсякденного меню.

Салат з квасолі і курки – що в ньому корисне

Основний інгредієнт салату, його основа – квасоля. Найкраще вибрати білу велику квасолю з солодкуватим і ніжним смаком.

Говорячи про переваги квасолі, треба відзначити, що її внесли в десятку найбільш корисних для людини продуктів. Вона містить рослинний білок, клітковину, магній, калій, фосфор і інші, такі необхідні для нормальної життєдіяльності організму елементи.

Тому часто квасолю, як і інші бобові, називають рослинним м’ясом. Вона незамінний продукт в харчуванні вегетаріанців. Легко засвоюється організмом, добре втамовує голод, гармонійно поєднується з овочами і м’ясом.

Рецепт салату з квасолі і курки

Рецептів салату з білою квасолею є незліченна кількість: з помідорами і перцем, із зеленню, з ковбасою, з курятиною, ну, і нарешті, знамените лобіо.
Якщо ви вирішили приготувати будь-яку страву з квасолі, єдиною умовою є її попереднє замочування у воді, як правило, на ніч. Тоді вона звариться протягом години. Якщо квасоля дуже стара, в воду, в якій вона готується, додають щіпку соди. Молоду квасолю замочувати не потрібно.

Отже, оскільки мова йде про салат з квасолею і куркою, розкладемо все по поличках, у вигляді майстер-класу, проілюструвавши його фото.

Салат з квасолі і курки

Інгредієнти:
– 0,5 кг білої сухої квасолі;
– 300 г курячого філе;
– 2 цибулини середнього розміру;
– 1 велика морква;
– 2-3 столових ложки майонезу;
– 3-4 столових ложки рослинної олії;
– сіль, перець за смаком.

Рецепт салату з квасолею і куркою: технологія приготування

Перед замочуванням квасолю необхідно добре оглянути, видаливши всі пошкоджені плоди.

Салат з квасолі і курки

Промиваємо її і, заливши водою, залишаємо на ніч. За ніч вона набубнявіє, стане м’якшою.

На наступний день доливаємо воду і, поставивши на сильний вогонь, доводимо до кипіння. Знімаємо піну, зменшуємо вогонь і готуємо до повної готовності. В кінці необхідно додати сіль.
Перевіряємо квасолю на готовність – коли виймаємо з води, шкірка на ній повинна тріскати, а сама серцевина  бути м’якою.

Салат з квасолі і курки

Поки готується квасоля, промиваємо куряче філе, заливаємо його водою, солимо і варимо до повної готовності. Для цього достатньо 30-40 хвилин. Виймаємо філе, щоб воно охололо.
Тим часом очищену моркву натираємо на крупній тертці.

Салат з квасолі і курки

Ріпчасту цибулю очищуємо від лушпиння, миємо й нарізаємо півкільцями.

Салат з квасолі і курки

Розігріваємо в пательні олію і на слабкому вогні тушкуємо моркву і цибулю до повної готовності.
Можна їх тушкувати разом, а можна окремо.

Салат з квасолі і курки

Салат з квасолі і курки

Куряче філе нарізаємо шматочками.

Салат з квасолі і курки

Зливаємо воду, в якій готувалася квасоля, даємо можливість квасолі охолонути
До холодної квасолі додаємо порізане куряче філе, тушковану моркву і цибулю. Солимо, перчимо.

Салат з квасолі і курки

Додаємо кілька ложок майонезу. Якщо ви дотримуєтеся принципів здорового харчування, можна приготувати домашній майонез.

Салат з квасолі і курки

Все добре перемішуємо.

Салат з квасолі і курки

Викладаємо в салатницю і прикрашаємо зеленню. Салат з квасолею і куркою до подачі на стіл готовий.

Салат з квасолі і курки

Хто дотримується вегетаріанських принципів харчування, може рецепт салату з білою квасолею змінити – виключити з нього м’ясо, а звичайний майонез замінити дієтичним майонезом без яєць.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.