Готуємо рибу в цибулевому клярі

Риба в цибуляному клярыРиба, особливо морська, обов’язково повинна бути в нашому раціоні. Білок, який легко засвоюється, необхідні мікроелементи, особливо йод, поліненасичені жирні кислоти — все це є в рибі. Можна приготувати рибу тушковану, рибу смажену, на пару, на грилі, в фользі, з овочами і без них. Пропоную вам рецепт смаженої риби, за яким вона готується дуже швидко, залишаючись соковитою і ніжною, з особливим смаком. Це риба в цибулевому клярі.

Риба в цибулевому клярі

Інгредієнти:
— 500 г будь-якої морської або прісноводної риби;
— 2-3 головки ріпчастої цибулі середніх розмірів;
— 4 столових ложки борошна;
— сіль, перець мелений чорний і червоний до смаку;
— половинка невеликого лимона;
— щіпка меленої кориці.
— рослинна олія.

Риба в цибулевому клярі: послідовність приготування

Рибу чистимомо від луски, видаляємо голову, хвіст і плавники, нутрощі.

Риба в цибуляному клярыДобре промиваємо і відділяємо філе. Ділимо філе на шматочки і перекладаємо їх в миску. Рибу солимо, перчимо, скроплюємо вичавленим з лимона соком. Додаємо трішки, буквально на кінчику ножа, меленої кориці.

Почищену цибулю блендером подрібнюємо в пюре або натираємо на дрібній тертці. Теж додаємо до риби.

риба в цибулевому клярі
Добре все перемішуємо і ставимо в холодильник, хоча б на півгодини. За цей час риба промаринуется. Можна залишити маринуватися на ніч.

Розігріваємо в пательні олію. Природно, краще всього — оливкова, воно надає рибі особливий аромат. Шматочки риби обкладаємо цибулевим пюре і обвалюємо у борошні.

риба в цибулевому клярі
риба в цибулевому клярі

Викладаємо шматочки риби на сковорідку. Вогонь під сковорідкою повинен бути не дуже сильний.

риба в цибулевому клярі

Підсмажуємо рибу з двох сторін до золотистого кольору.

риба в цибулевому клярі
Подавати на стіл можна і в гарячому, і в холодному вигляді. Смажена риба в цибулевому клярі добре поєднується з розсипчастим рисом, чорним хлібом і маринованими або солоними маслинами.

риба в цибулевому клярі
Бажаю вам приємного апетиту!

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *