Цей салат з курятиною і печеною цвітною капустою здивує вас оригінальним і незвичним смаком. Власне запечена цвітна капуста і смачна заправка роблять в ньому «погоду».
Кілька слів передмови
Салат з цвітною капустою та куркою гарно скомпонований з точки зору дієтолога, оскільки в ньому є все – курятина і овочі. Тобто в цьому салаті є достатньо рослинних і тваринних білків, корисних вуглеводів та жирів. Як на вечерю – ідеальний варіант.
Готувати його дуже просто і, що важливо, – до складу салату входять продукти недорогі і доступні. Звичайно, в сезон овочів.
Запечена капуста в салаті не розвалюється, і має зовсім іншу консистенція і смак, ніж варена. Тому не варто спрощувати собі роботу, бо втратиться смак цього салату.
А ще – не надто корисний майонез замінений смачним соусом-заливкою. Тому його без всяких застережень можна давати дітям.
Але, якщо вам таки хочеться майонезу, можете його використати. Якщо не ліньки, то приготуйте майонез домашній.
До речі, салат стає смачнішим, якщо кілька годин «відпочине» перед подачею на стіл. Тобто його можна приготувати заздалегідь. Якщо не весь, то хоча б капусту і м’ясо. Але давайте розберемося зі всім по-порядку.
Салат з курятиною і цвітною капустою: інгредієнти
- куряча грудинка (філе) середнього розміру – 1 шт;
- цвітна капуста – 400 г;
- солодкий болгарський перець (ротунда) – 100 г;
- яйця – 2-3 шт;
- сіль, перець чорний мелений, паприка, карі;
- олія для смаження – 2-3 столові ложки.
Соус для заправки:
- сметана – 200 г;
- цибуля – 1 головка;
- мед – 1 чайна ложка;
- гірчиця – 1ч ложка;
- сік лимона – 0,5 чайної ложки;
- зелений кропу – 1-2 гілочки;
- сіль, чорний мелений перець до смаку.
Салат з курятиною і цвітною капустою: технологія приготування
Курячу грудинку нарізаємо невеличкими шматочками. Солимо, перчимо, посипаємо приправою карі або іншою готовою приправою для курятини. Ставимо на пів години в холодильник, хай замаринується.
Поки м’ясо маринується, помитий качан цвітної капусти, розбираємо на дрібні суцвіття.
Солимо перчимо, додаємо ложку олії, все добре перемішуємо. Викладаємо на деко, попередньо вистелене пергаментним папером. Запікаємо капусту в духовці 20- 25 хвилин при температурі 180 градусів.
Поки капуста запікається, перекладаємо м’ясо на розігріту сковорідку і смажимо його, постійно перемішуючи, до повної готовності.
Звичайно, можна грудинку відварити, так буде простіше, але смачніше не буде.
Залишаємо м’ясо і капусту охолоджуватися. Яйця варимо на твердо, чистимо і нарізаємо шматочками.
Нарізаємо на шматочки болгарський перець, цибулю подрібнюємо зелень кропу.
Готуємо соус для заправки. До сметани додаємо сіль, перець, лимонний сік, мед, подрібнену цибулю. Все добре перемішуємо. Замість звичайної гірчиці, до цього салату можна використати діджонську. Або половину звичайної, половину діджонської.
В миску викладаємо холодну запечену капусту, куряче м’ясо, порізані овочі.
Заливаємо все соусом, перемішуємо. Пробуємо на смак. Якщо потрібно, досолюємо і доперчуємо. Додаємо порізані яйця. Перемішуємо дуже акуратно, щоб яйця не перетвори в кашу.
Посипаємо подрібненою зеленню кропу. Салат готовий. Хай трохи салат полежить, «відпочине», гарно пройдеться смаком і ароматом, а тоді подаємо до столу.