Курячі гомілки в томатно-соєвому соусі

Курячі гомілки в томатно-соєвому соусі

Скористайтеся рецептом смачних курячих гомілок в томатно-соєвому соусі з додаванням пряних трав. Страва виходить одночасно ніжною і пікантною.

Курячі ніжки – одна з найпопулярніших частин курки, з яких можна приготувати багато різних смачних страв

 Верхню частину ніжки – стегенце, можна запекти в рукаві з овочами або посмажити як відбивну. Нижня частина – гомілка піде на приготування студенцю, запікання чи тушкування.

Пропоную вам смачний рецепт курячих гомілок в томатно-соєвому соусі з додаванням пряних трав.

Смак курятини виходить одночасно ніжним і пікантним.

 Курячі гомілки в томатно-соєвому соусі: інгредієнти

  • курячі гомілки – 6шт;
  • томатний соус –  6 столових ложок;
  • соєвий соус – 3 столові ложки;
  • перець чилі (пластівці) – 1 чайна ложка;
  • «Прованські трави» – 2 чайні ложки;
  • приправа карі – 1 чайна ложка
  • часник 2-3 зубки;
  • чорний мелений перець, паприка, сіль – до смаку;
  • кілька гілочок розмарину або майорану;
  • олія – 1 столова ложка.

Курячі гомілки в томатно-соєвому соусі: технологія приготування

 Курячі гомілки почистити від залишків пір’я, помити і обсушити. Перекласти в миску, посолити, поперчити додати частину прованських трав, карі, паприку, скропити ложкою олії. Все гарно перемішати і залишити на пів години маринуватися.

Курячі гомілки в томатно-соєвому соусі

Поки гомілки маринуються, змішаємо соус. В сотейник вливаємо соєвий соус, кетчуп або томатний соус. Додаємо розчавлений часник, духмяний перець і решту прованських трав, пластівці перцю чилі (до смаку).

Курячі гомілки в томатно-соєвому соус

Перекладаємо курячі гомілки в деко, попередньо вистелене пергаментним папером. На гомілки ставимо кілька гілочок розмарину або майорану.

Курячі гомілки в томатно-соєвому соус

Розігріваємо духовку до 180 градусів і ставимо деко з гомілками випікатися на 30 хвилин.

Курячі гомілки в томатно-соєвому соус

 Поки гомілки запікаються, кладемо сотейник на вогонь і доводимо соус до кипіння. Пробуємо на смак, додаємо при необхідності сіль та приправи.

 Запечені гомілки перекладаємо в сотейник до киплячого соусу.

Курячі гомілки в томатно-соєвому соус

Хай ще хвилин десять гомілки покиплять у соусі. Їх потрібно постійно перевертати, бо соусу не так багато, щоб повністю покрив.

Викладаємо соус на тарілку, поливаємо зверху соусом і посипаємо подрібненою зеленню.

Курячі гомілки в томатно-соєвому соус

До гомілок в томатно-соєвому соусі можна подавати відварений рис, пасту або просто овочевий салат.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.