Рогалики з вишнями

Рогалики з вишнями

Дуже смачні рогалики з вишнями, горіхами та родзинками, які легко може приготувати кожен . Складники дешеві і доступні. Начинку можна поєднувати в любих варіаціях. Смачно буде завжди.

Приготувати смачні рогалики з варення простіше простого. Їх може спекти людина, яка немає жодного кулінарного досвіду. В цьому дописі все розписано покроково. Переконайтесь в цьому самі.

Влітку готуємо рогалики зі свіжими вишнями, а взимку  з консервованими або з вишневим варенням. Тільки варення має бути без кісточок, бо стоматологи у нас дуже дорогі.

Рогалики з вишнями: інгредієнти

Тісто

  • борошно – 2 склянки;
  • жовтки – 2 шт;
  • масло (маргарин)- 200 г;
  • дріжджі – 30 г живих або 10 г сухих;
  • сметана – 2 столові ложки;
  • дрібка солі:
  • цукор пудра для посипання готових рогаликів –  2-3 столові ложки.

Начинка

  • білки від яєць – 2 шт;
  • цукор – 1-2 столові ложки;
  • родзинки – 100 г;
  • горіхи грецькі – ½ склянки;
  • вишні свіжі або консервовані без кісток- 2 склянки;

Рогалики з вишнями: технологія приготування

Перед тим, як взятися за випікання рогаликів, масло (маргарин) потрібно заморозити.

В миску просіюємо борошно. Якщо у нас сухі дріжджі, всипаємо їх до борошна, додамо дрібку солі і все добре перемішуємо.

Далі вливаємо сметану. Розділяємо яйця на жовтки та білки. Жовтки додаємо до борошна

Рогалики з вишнями

Натираємо на буряковій терці масло (маргарин).

Рогалики з вишнями

Якщо дріжджі живі,  подрібнюємо їх, змішуємо з сметаною і відразу додаєм до борошна, в яке попередньо змішали з дрібкою солі. Ну, а далі  – жовтки і натерте на терці масло.

 Все добре замішуємо. Тісто має бути м’яке, таке, як на вареники. Тісто ділимо на 3 частини.

Рогалики з вишнями

Потім кожну частинку ще навпіл. Кожну частинку скатуємо в кульку. Маємо 6 кульок. Накриваємо плівкою і ставимо на  пів години в холодильник.

Рогалики з вишнями

Рогалики з вишнями

Поки тісто в холодильнику, готуємо для рогаликів начинку.

Родзинки миємо і запарюємо кип’ятком. Через 15-20 хвилин зливаємо воду і підсушуємо рушничком.

 Лущимо горіхи і подрібнюємо ножем.

Якщо вишні свіжі, виймаємо з них кісточки і даємо можливість соку стекти.

Якщо вишні консервовані, відкидаємо на друшляк, щоб стекла зайва рідина.

Далі збиваємо білки з цукром до крутих піків.

Рогалики з вишнями

Виймаємо по черзі кожну кульку тіста з холодильника і розтачуємо її до розміру листа А4.

Рогалики з вишнями

 Викладаємо на край тіста ложку піни, розмазуємо її.  На смужку  піни рядочком викладаємо горіхи, родзинки, вишні. 

Рогалики з вишнями

Скручуємо рулетик.

Рогалики з вишнями

Далі гострим ножем нарізаємо рогалики бажаної довжини.

Рогалики з вишнями

Викладаємо їх на деко, попередньо застелене папером для випічки з антипригарним покриттям.

Рогалики з вишнями

Духовка прогріта до 200 – 210 градусів. Ставимо рогалики випікатися на 20-25 хвилин. Вони повинні злегка зарум’янитись. Виймаємо спечені рогалики з вишнями на тарілку і ще гарячі посипаємо цукром-пудрою.

Рогалики з вишнями

Коли рогалики вистигли, готуємо смачний чай або каву і кличемо всіх до столу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.