Простенький літній салат з капусти

літній салат з капустиМолода капуста – чудовий матеріал для експериментів. Приготуймо з неї літній салат – найпростіший. Міняючи до нього заправки і складники, кожний раз будемо мати інший смак, але постійний набір вітамінів.

 

 

Коли, як не на початку літа, хочеться салату з молодої капусти. Він чудово підходить до картопельки, відбивної чи стейка.

Молода капуста містить величезну кількість вітамінів та мінералів, за якими наш організм «сумував» цілу зиму і весну.  А, якщо врахувати, що до салату входить зелень, огірки та помідори, то маємо в тарілці справжню вітамінну бомбу.

Багато писати про цей салат не буду. Він є основою для подальших варіацій на тему літнього салату. Додаючи, або замінюючи інгредієнти або заправки, ми можемо повністю змінити смак цього салату. Тобто маємо широке поле для своїх кулінарних експериментів.

Літній салат з капусти: інгредієнти

Кількість продуктів на 2 порції:

  • молода капуста – ½ головки;
  • цибуля зелена – 1 пучок;
  • зелень кропу – 1 пучок;
  • огірок – 1-2 шт;
  • помідори – 1-2 шт;
  • мед – 1 чайна ложка;
  • сік лимона – 1-2 чайні ложки;
  • олія оливкова – 1столова ложка;
  • сіль, перець – до смаку.

Літній салат з капусти: технологія приготування

Беремо половинку головки молодої капусти, очищаємо її від зовнішнього листка, видаляємо, якщо є пошкоджені місця, і дрібненько січемо.  Складаємо посічену капусту у салатник. Посипаємо сіллю і добре її мнемо руками, щоб аж пустила сік.

літній салат з капусти

 Помиту зелень кропу січемо дрібно

літній салат з капусти

Нарізаємо помите пір’я молодої цибулі. Перекладаємо посічену зелень до капусти, перемішуємо.

літній салат з капусти

Чистимо огірок від шкірки. Якщо він з власної грядки і не оброблений хімікатами, достатньо тільки помити. Нарізаємо огірок тоненькими плястерками і перекладаємо в салатник.

літній салат з капусти

Помиті помідори нарізаємо довільними кусочками і теж кладемо в салатник.

літній салат з капусти

Тепер готуємо заправку. Змішуємо мед, олію, мелений чорний перець і лимонний сік. При бажанні можна додати діджонської гірчиці. На жаль мене її не було. Змішуємо заправку з салатом.

літній салат з капусти

При потребі досолюємо. Залишаємо салат на пів години, хай пройдеться смаками.

літній салат з капусти

А далі – до столу!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.