Літня капустяна зупка нашвидкоруч

 

 

літня капустяна зупкаЗ приходом літа вже якось зовсім не хочеться густих наваристих зуп і бульйонів. Хочеться чогось легкого, швидко приготованого і не надто калорійного. В цьому випадку капустяна зупка буде в сам раз! 

 

 

 

Як же її не приготувати на початку літа, коли появилася молода капуста, морква, горошок, картопля, зелень кропу та петрушки не з парника, а просто з грядки!

 Літня капустяна зупка: інгредієнти

  • куряче філе – 1 шт;
  • масло вершкове – 1 столова ложка;
  • молода капуста – ¼ головки;
  •  цибуля (невелика) – 1шт;
  • рис – ¼ склянки;
  • картопля – 1 шт. велика або 2 шт. малі;
  • морква – 1 шт;
  • кілька зерен духм’яного і чорного перцю; –
  • лавровий листок – 1 шт;
  •  вода – 1,5 л;
  • чорний мелений перець,  паприка, сіль до смаку: сметана – до смаку
  • сметана – до смаку.

Літня капустяна зупка: технологія приготування

  У баняк, в якому варитиметьс зупа, наливаємо воду і доводимо її до кипіння. Тим часом миємо рис.

Літня капустяна зупка

В киплячу воду всипаємо промитий рис, горошинки чорного і духм’яного перцю, лавровий листок.

 Нарізаємо невеличкими шматочками філе

Літня капустяна зупка

і подрібнюємо цибулю.

Літня капустяна зупка

В сковорідці розігріваємо масло, викладаємо шматочки філе. Як тільки філе побіліло, перчимо чорним і червоним перцем, додаємо покришену цибулю і смажимо, щоб цибулька зазолотилася.

Літня капустяна зупка

Перекладаємо м’ясо з цибулею у баняк

Поки рис готується, швиденько подрібнюємо помиту зелень,

Літня капустяна зупка

почищену картоплю нарізаємо кубиком.

Літня капустяна зупка

 Моркву також ріжемо кубиком

Літня капустяна зупка

Як тільки рис став майже готовий, кидаємо у баняк моркву, картоплю.

Капусту січемо тоненькими смужечками.

Літня капустяна зупка

Через хвилин 7-8 додаємо до зупи капусту. Солимо, перчимо до смаку. Варимо ще десять хвилин і вимикаємо. Додаємо в зупу посічену зелень кропу і петрушки, накриваєм кришкою і залишаємо на 10-20 хвилин, щоб літня капустяна зупка настоялася.

Літня капустяна зупка

Подаючи до столу, в кожну тарілку кладемо по ложці сметани, а хто бажає  – то і дві. Смачного!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.