Долька лимона і гілочка м’яти, жменя полуниниць Як результат – божественнй полуничнй смак з делікатною ноткою цитруса і м’яти . Так, це полуничний компот Мохіто!
Коли вже полуниці наїлися вдосталь, полуничне варення і гострий соус також зварили, можна братися за заготівлю компоту на зиму.
Зазвичай компотам з полуниці не вистачає грайливої кислинки і освіжаючого післясмаку.
Долька лимона і гілочка м»яти легко вирішує ці проблеми. Як результат – божественнй полуничнй смак з делікатною ноткою цитруса і м»яти . Так, це полуничний компот Мохіто!
Полуничний компот Мохіто на зиму: інгредієнти
з розрахунку на 3л банку
– полуниця – 300 г;
– цукор – 1 склянка;
– м’ята – 1-2 гілочки;
– лимон – ¼ частина;
– вода для заливки.
Полуничний компот Мохіто на зиму: технологія приготування
Добре помити банку і кришку
Полуниці миємо в проточній воді і видаляємо хвостики. Миємо також гілочки м’яти і лимон.
Лимон нарізаємо кружечками.
Перекладаємо банку полуницю, гілочки м’яти, і кружечки лимона.
В окремому банячку варимо сироп з склянки цукру і 3-4 склянок води. Варимо до розчинення цукру.
Вливаємо сироп в банку з ягодами. Акуратно доливаємо гарячу воду до повного заповнення банки.
Прикриваємо банку кришкою і ставимо її на стерилізацію. Час стерилізації 15 хвилин ( з початку кипіння в середині банки). Герметично закручуємо кришку і перевертаємо банку догори ногами до повного охолодження. Полуничний компот Мохіто на зиму готовий.
Переносимо банки з полуничним компотом Мохіто в комірку або підвал, хай там чекають свого зіркового часу.
До речі, полуничний компот Мохіто можна готувати і на повсякдень. Просто довести його до кипіння, вимкнути і дати йому настоятися.
Охолодити і пити з великим задоволенням.