Ожиновий лікер – смачний дар осені

ожиновий лікерЛікер – то напій, який чудово пасує до десертів. Його також можна додавати до випічки, морозива, пікантних соусів. Він ідеально підходить для невеликого невимушеного застілля з кавою та тістечками. Подають його також до святкового столу, наприкінці застілля.
Ожиновий лікер відрізняється від інших лікерів чудовим терпкуватим смаком, незрівнянним насиченим кольором і ароматом. Готується дуже швидко, а п’ється повільно, зі смаком та насолодою.

Дещо з історії

Ще в одинадцятому столітті в монастирях Західної Європи ченці готували з ароматних трав еліксири, які використовували для лікування різних хвороб. Технології розвивалися і , як результат, маємо такі знамениті лікери, як голландський «Кюммель», французький «Бенедиктин» та «Шартрез».
Звичайно, домашній лікер «Вишневий», «Трояндовий» чи «Ожиновий»,  не може з ними конкурувати. Але в них є своя родзинка – вони виготовлені вашими руками и з великою любов’ю.

Лікер з ожини: інгредієнти

ожина -1 кг;
спирт 96% – 0,5 л;
цукор – 750 г;
вода – 750 г.

Лікер з ожини: технологія приготування

Перебрати зібрану ожину, видаливши пошкоджені ягоди.

ожиновий лікер
Промиті в проточній воді ягоди перекласти в скляну банку і залити їх спиртом. Ожина повинна бути повністю залита спиртом.

ожиновий лікер

Банку з ожиново-спиртовою сумішшю ставимо на сонячне вікно. Кожного дня банку струшуємо.
На сонці вона повинна простояти 4-5 тижнів. Спирт набиратиме чудового оксамитового кольору, а ожина його буде втрачати.

ожиновий лікер

Далі рідину через паперовий фільтр або складену у кілька разів марлю проціджуємо. Ягоди відтискати не варто, бо це зіпсує прозорість спиртової витяжки.

З води і цукру варимо сироп. Остуджуємо його до кімнатної температури.
Далі змішуємо ожинову спиртову витяжку та сироп.

Отриману суміш переносимо в холодильник і залишаємо його там на кілька днів. Після цього ожиновий лікер проціджуємо через фільтр ще раз.

ожиновий лікер
Розливаємо в пляшки і чекаємо гостей. Буде смачно та весело!

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *