Овочеве соте з баклажанами

Овочеве соте з баклажанамиДослухатися до порад дієтологів таки варто. Усі вони в один голос стверджують, що в нашому меню має бути багато овочів. Осінь — саме та пора, коли можна виконути їх поради.

Пропонуємо приготувати овочеве соте — страву, яку можна подавати  як на обід, так і на вечерю.

Рецепт овочевого соте з баклажанами: інгредієнти

Кількість овочів, вказана в рецепті, дуже умовна. Їх кількість можна змінювати за своїм смаком.

— 2-3 баклажани;
— 2 середнього розміру цибулини;
— 3-4 болгарські перці;
— 4 помідори;
— 3 зубки часнику;
— пучок петрушки і базиліку;
— ½ столової ложки цукру;
— сіль за смаком;
— приправи (лавровий лист, чорний і червоний перець, каррі;
— декілька ложок рослинної олії.

Рецепт овочевого соте з баклажанами з покроковими фото

Насамперед готуємо баклажани: промиваємо у воді і знімаємо з них шкірку.

Овочеве соте з баклажанами

Після цього нарізаємо баклажани невеликими кубиками. Солимо, гарненько перемішуємо і залишаємо хвилин на 20, щоб вони пустили сік. З соком піде і гіркота.

Овочеве соте з баклажанами

Рецепт овочевого соте з баклажанами

Тим часом беремося за інші овочі. Промиваємо болгарський перець в проточній воді,Овочеве соте з баклажанами

Видаляємо з нього насіння і нарізаємо соломкою.

Овочеве соте з баклажанами

Чистимо цибулю, миєму її,  ріжемомо півкільцями.

Овочеве соте з баклажанами

Помідори ошпарюємо кип’ятком, потім холодною водою. Знімаємо з них шкірку. Блендером подрібнюємо помідори в пюре.

Овочеве соте з баклажанами

На сковорідку вливаємо декілька ложок олії. Коли вона розігрілася, викладаємо на сковорідку роздавлені зубки часнику. Чекаємо декілька хвилин, щоб вони з обох боків набули золотистого кольору. Часник викидаємо, бо він може надати страві гіркоти.

Овочеве соте з баклажанами

Перекладаємо нарізану цибулю в сковорідку і на легкому вогні тушкуємо її. Додаємо подрібнений перець.

Овочеве соте з баклажанами

Поки цибуля і перець тушкуються, видавлюємо з баклажанів сік. Перекладаємо їх на сковорідку до цибулі і перцю.

Овочеве соте з баклажанами

Тушкуємо овочі до напівготовності, додавши сіль, цукор, мелений перець і інші приправи. Додаємо до овочів подрібнені помідори і доводимо до повної готовності.

Овочеве соте з баклажанами

За бажання можна додати ще часнику, видавивши його часникодавкою. Готове овочеве соте посипаємо нарізаною зеленню.

Овочеве соте з баклажанами

Овочеве соте з баклажанами: з чим подавати

Овочеве соте — універсальне блюдо. Його подають як самостійну страву, у поєднанні з пастою або картоплею і, як гарнір до м’яса.

Якщо ви вирішили подати овочеве рагу з пастою, дозволю собі дати невелику пораду. Пасту готуємо в окремому банячку до напівготовності. Зливаємо воду і перекладаємо пасту до соте в баняк.

Овочеве соте з баклажанами

Накриваємо кришкою, і на слабкому вогні доводимо пастудо готовності. Вона вбере в себе смак та аромати овочевого соте і буде ще смачнішою.

Овочеве соте з баклажанами

Смачного вам!!!

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *