Готуємо омлет. Він не тільки смачний, він ще і гарний. І з маленьким секретиком.
Яйця на сніданок, як стверджують дієтологи, допомагають худнути. Бо вони довго зберігають відчуття ситості, зменшуючи апетит. Яйця можна приготувати найрізноманітнішим способом: їх можна смажити, варити, подавати у вигляді яєчні чи омлета.
От якраз на омлет сьогодні ми звернемо свою увагу. Варіантів цієї страви є неміряно. Додам і я своїх п’ять копійок.
Я не знаю як вам, а мені подобається їда не тільки смачна, але і красива. Ну що може бути такого красивого в омлеті? Може, якщо підійти до цього питання креативно. Це зовсім нескладною От подивіться що у мене вийшло.
Омлет з овочами та сиром: інгредієнти
- яйця – 2 шт;
- суміш морожених овочів «Азіатська» або «Мексіканська» – 100 г;
- сметана – 2 чайні ложки;
- манка – 2 чайні ложки;
- твердий сир – 50 г;
- сіль, перець, паприка – за смаком;
- олія для смаження;
- помідори – 2 шт;
- майонез – 1 чайна ложка.
Зрозуміло, що вага всіх інгредієнтів приблизна.
Омлет з овочами і сиром: технологія приготування
Спочатку приготуємо яєчну суміш. Для цього яйця вбиваємо в миску, додаємо до них 2 чайні ложки сметани, 2 чайні ложки манки. Солимо, додаємо чорний мелений перець та парику.
Все добре збиваємо тріпачкою до однорідності. Залишаємо яєчну суміш, щоб манка набухла.
Тепер готуємо овочі. В сковорідці розігріваємо олію і перекладаємо до неї заморожені овочі.
Помішуючи овочі, трішки солимо і перчимо їх. Як тільки овочі зм’якнуть, виливаємо на них яєчну суміш. Накриваємо кришкою, вогонь під сковорідкою середній.
На тертці натираємо сир.
Як тільки поверхня омлета починає гуснути, посипаємо її тертим сиром. Знову накриваємо кришкою і зменшуємо вогонь до мінімуму. Хвилин за п’ять сир розплавиться і омлет буде готовий. Перекладаємо його на тарілку.
Прикрашаємо омлет з овочами і сиром нарізаними кружочками помідорів. Зверху на помідори викладаємо по крапельці майонезу, звичайно, домашнього. Бо ми дбаємо про своє здоров’я.
І як вам такий омлет? Гарно ж, правда? А смак його можна оцінити, приготувавши власноруч.