Запечена дорада в прованських травах

Запечена дорада в прованських травахДорада — настільки смачна риба, що немає потреби видумувати якісь супер рецепти. Достатньо запекти її в ароматних травах.

 

 

 

 

 

 

 

Дорада – один із найпопулярніших видів риби в країнах Середземномор’я. Біле м’ясо цієї риби дуже ніжне, достатньо жирне, але без характерного гострого риб’ячого запаху. Готують дораду  в найрізноманітніший спосіб: смажать, запікають в духовці, на грилі або на грані. Найважливіше чого треба дотримуватися при цьому –  не обробляти довго термічно.

Сьогодні пропоную один з найпростіших рецептів приготування цієї риби  — дорада в прованських травах, запечена в духовці.

Запечена дорада в прованських травах: інгредієнти

  • дорада – 1 шт:
  • оливкова олія – 2 столові ложки;
  • лимонний сік — 1 десертна ложка;
  • приправа «Прованські трави» 1 столова ложка;
  • сіль, перець чорний, червоний мелений – до смаку;
  • гілочка розмарину, кропу, петрушки;
  • зубок часнику;
  • помідора (невелика) – 1 шт;

Запечена дорада в прованських травах: технологія приготування

Рибу чистим від луски, виймаємо жабри, нутрощі. Черевце вичищаємо від плівок, промиваємо в біжучій воді і обсушуємо паперовим рушником.

Запечена дорада в прованських травах

 

Запечена дорада в прованських травах

Готуємо маринад: змішуємо в мисочці оливкову олію, лимонний сік, сіль, перець червоний та чорний мелений, приправу «Прованські трави». Треба зазначити, що з лимонним соком треба не перестаратися, щоб кислістю не зіпсути смак риби.  Краще, при потребі, скропити лимонним соком вже готову рибу.

Запечена дорада в прованських травах

Намазуємо рибу цією сумішшю рибу зверху та зсередини і залишаємо її на пів години маринуватися.

Запечена дорада в прованських травах

Далі застеляємо пергаментним папером деко, в якому будемо запікати рибу, і змазує його оливковою олією. При бажанні обсипаємо рибу ще травами, викладаємо її на деко.

Запечена дорада в прованських травах

В черевце вкладаємо розчавлений зубок часнику, гілочку розмарину, порізану помідорку. Якщо немає розмарину, замінимо його гілочкою кропу та петрушки.

Запечена дорада в прованських травах

Ставимо деко з рибою в духовку, прогріту до 180 градусів, на 15 хвилин. Все риба готова.

Виймаємо її з духовки, перекладаємо на тарілку, прибираємо з черевця зелень, помідори, часник. Прикрашаємо рибу тоненько нарізаним лимоном.

Запечена дорада в прованських травах

Запечена дорада в прованських травах чудово смакує з овочевими салатами. Якщо вибирати гарнір, то найкраще вибрати рис або відварені паростки спаржі. І, звичайно, не завадить доповнити цю ароматну страву кількома ковтками доброго білого вина.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.