Мариновані огірки з коріандром – це кулінарні забави з смаком, коли квашені чи мариновані огірки уже приїлися. Ось вони – ароматні, пікантні! Рекомендую!!!!
Мариновані огірки – як же без них! Це ідеальне доповнення до другої страви, обов’язковий складник багатьох салатів. Але часом хочеться чогось цікавішого, ніж звичайний маринований чи квашений огірок, особливо, якщо подобається смак прянощів. В такому випадку раджу приготувати мариновані огірки з коріандром. Рецепт настільки простий, що готуються вони без якихось надмірних зусиль і забирає, що важливо, зовсім мало часу.
Мариновані огірки з коріандром: інгредієнти
- огірки – 2 кг;
- цукор – 1/3 склянки;
- олія рафінована – 1/2 склянки;
- оцет 9% – 150мл;
- коріандр (зерна) потовчений – 2 столові ложки;
- перець чорний мелений – 1 столова ложка;
- часник – 1-2 столові ложки потовченого часнику;
- сіль – 60 г;
Мариновані огірки з коріандром: технологія приготування
Для приготування маринованих огірків з коріандром вибираємо невеликі огірочки. Якщо вони тільки зірвані з грядки, замочувати їх у воді немає потреби. Якщо куплені, варто їх таки замочити в воді на кілька годин. Це поверне їм твердість і соковитість.
Отже, огірки миємо і, при потребі, замочуємо на кілька годин в холодній воді.
Беремо коріандр в зернах, не мелений. Викладаємо його на суху розігріту сковорідку, помішуючи, підсушуємо 1-2 хвилини. Ця процедура гарно відновить запах і смак коріандру. Товчемо коріандр в ступці..
Розрізаємо огірки вздовж на 4 частинки. Складаємо в миску. Посипаємо сіллю, цукром, меленим чорним перцем, коріандром, товченим часником, додаємо олію та оцет.
Огірки кілька разів перемішуємо і залишаємо на 8-10 годин, щоб вони пустили сік. Добре ці підготовчі роботи виконувати звечора або зранку.
Огірки полежали, пустили достатньо соку. Можна їх попробувати. Звичайно, вони набудуть свого остаточного смаку після стерилізації. Але уявлення про них уже будете мати.
В такому варіанті їх можна подати до столу без стерилізації, як салат.
Готуємо банки і кришки – їх достатньо добре вимити, стерилізувати не потрібно.
Ще раз добре перемішуємо огірки і розкладаємо їх по банках разом з рідиною, що утворилася.
Накриваємо банки кришками і ставимо стерилізувати на 15 хвилин від моменту закипання рідини в банці. Далі герметично закручуємо кришки і ставимо банки з маринованими огірочками до комори.
З вказаної кількості продуктів на виході маємо 5 баночок по 0,5 л.