Мариновані огірки з морквою по-корейськи

Мариновані огірки з морквою – по-корейськи

Якщо вам смакує морква по-корейськи, приготуйте її на  пару з огірками. Обіцяю – буде смачно!

 

 

 

 

 

 

 

Готуючи консервацію, завжди хочеться зробити її якомога більш різноманітною. Здавалося, що консервуючи огірки на зиму, придумати щось нове вже неможливо. А де ж там, придумуємо!

До розряду таких придумок можна сміло віднести огірки з морквою по-корейськи. Готуються вони подібно, як мариновані огірки з коріандром, але морква по-корейськи надає їм нові нотки смаку.

Мариновані огірки з морквою по-корейськи: інгредієнти

-огірки – 2 кг;

– морква – 0,5 кг;

– часник – 1 головка;

– цукор – 4 столові ложки;

– сіль – 60 г;

– оцет 9% -100мл;

– олія соняшникова – 100 мл;

Мариновані огірки з морквою по-корейськи: технологія приготування

Огірки вибираємо невеликого розміру. Миємо і замочуємо на кілька годин в холодній воді. Якщо зібрали тільки з грядки, огірки можна не замочувати.

Мариновані огірки з морквою – по-корейськи

 Помиті огірки розрізаємо на 4 частинки і викладаємо в миску.

Мариновані огірки з морквою – по-корейськи

Почищену моркву і помиту моркву натерти на тертці для корейської моркви.

Мариновані огірки з морквою – по-корейськи

Перекладаємо її в миску до огірків.

Мариновані огірки з морквою – по-корейськи

Додаємо до огірків і моркви сіль, цукор, приправу для корейської моркви,

Мариновані огірки з морквою – по-корейськи

оцет, олію, вичавлюємо часникодавкою почищений часник. Якщо полюбляєте більш гострі страви, можна додати ще чайну ложечку меленого чорного перцю або гострого червоного перцю.

Мариновані огірки з морквою – по-корейськи

Все гарно перемішуємо

Мариновані огірки з морквою – по-корейськи

і залишаємо на 10-12 годин, щоб огірки пустили сік.

Мариновані огірки з морквою – по-корейськи

Звечора підготували огірково-морковяну суміш, а рано – стерилізуємо. Або навпаки.

В добре вимиті банки розкладаємо суміш. Рідини повинно бути достатньо. Але якщо з якоїсь причини її не вистачило, то можна долити трішки води.

Накриваємо банки кришками і ставимо на стерилізацію. Для півлітрової банки достатньо 12 хвилин з моменту закипання рідини в банці.

Виймаємо банки з води, герметично їх закручуємо і залишаємо охолоджувати догори дном.

Мариновані огірки з морквою – по-корейськи

 З вказаної кількості продуктів виходить 5 пів літрових банок. Залишилася ще невеличка салатничка з огірочками і морквою по-корейськи, яку з задоволенням з’їли за обідом.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.