Цвітна капуста в сухарях

 

Цвітна капуста в сухаряхЯкщо ви ставите собі питання про швидку і корисну вечерю, приготуйте цвітну капусту в сухарях. Ця страва настільки проста, простіша, ніж капуста в клярі, так що писати про неї довше, ніж готувати.  Але нагадати про неї вартує.

 

 

 

 Готується вона подібно до спаржевої квасолі в сухарях, але смак її , звичайно, буде інший.

Цвітна капуста в сухарях: інгредієнти

  • цвітна капуста – 1 суцвіття;
  • сухий батон – кілька шматочків;
  • масло вершкове – 1-2 столові ложки;
  • сіль – до смаку.

Як розумієте, кількість інгредієнтів доволі відносна, як правило, на око. Одне скажу – що більше смаженої булки, то смачніше.

Цвітна капуста в сухарях: технологія приготування

Вибираємо гарне суцвіття цвітної капусти без пошкодження і плям. Розбираємо його на дрібні суцвіттячка.

Цвітна капуста в сухарях

Добре промиваємо в біжучій воді. Заливаємо кип’ятком і ставимо варитися. Не забуваємо посолити. Вода не повинна бурхливо кипіти. Через 10 хвилин капуста готова. Не варто її переварювати, щоб не перетворити в кашу.

Цвітна капуста в сухарях

 Відкидаємо капусту на друшляк, щоб стекла вода.

Поки капуста вариться, готуємо для неї сухарики. Звичайно, можна взяти панірувальні сухарі, які продають в магазині. Вони надто дрібні, повірте, не буде так смачно.

Тому беремо кілька шматків підсушеного батона і просто їх розтискаємо качалкою. Стараємося робити так, щоб не перетворити крихти в борошно, тобто без фанатизму.

Цвітна капуста в сухарях

Цвітна капуста в сухарях

 На сковорідці розтоплюємо масло і швиденько, помішуючи, підсмажуємо крихти. Робимо це швидко, на легкому вогні, щоб не перетворити в вуглики.

 Крихти швидко вбирають масло, тому при потреби можна його дати і більше.

Якщо не хочете масла, його можна замінити рослинною олією. Буде також смачно.

Викладаємо цвітну капусту на тарілку в зверху посипаємо підсмаженими сухарями.

Цвітна капуста в сухарях

Все, вечеря готова!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.