Мариновані огірки

Мариновані огіркиКажуть що маринованих огірків забагато не буває. Точно, не буває, якщо вони замариновані за цим рецептом.  Дуже простий і швидкий спосіб маринування. Ніяких танців з бубном. А огірки  виходять смачні, хрумкі і дуже ароматні.

 

Мариновані огірки: інгредієнти

Мариновані огірки

  • огірки – 3 кг;
  • вода – 3л:
  • оцет 9% – 0.5 л
  • сіль – 4 столові ложки;
  • цукор – 6 столових ложок;
  • листя хріну і корінь;
  • -листя вишні;
  • парасольки кропу;
  • лавровий лист;
  • чорний перець горошком;
  • духм’яний перець горошком;
  • зернятка коріандру;
  •  перець чилі;
  • часник 5-6 штук;

Огірки вибираємо невеликі, щоб помістилися в літрову банку. Рівненькі не перестиглі. Звичайно, вони мають бути твердими і зеленими.

Мариновані огірки

З цієї кількості огірків вийде 5-6 літрових банок.

 Мариновані огірки: технологія приготування

Перед маринуванням  огірки миємо і  на годину-другу замочуємо в чистій холодній воді.

Готуємо маринад.

У холодну воду даємо цукор і сіль. Як тільки вода закипить, вливаємо оцет. Доводимо до кипіння і вимикаємо вогонь. Залишаємо маринад , хай повністю охолоне.

Тим часом миємо банки і кришки. Стерилізувати їх непотрібно.

Мариновані огірки

Миємо кріп, листя хріну і листя вишні. Корінь хріну чистимо і нарізаємо тоненькими смужечками. Якщо кореня хріну немає, можна обійтися.

У кожну банку кладемо по кілька зерен духм’яного і чорного перцю, коріандру, парасольку кропу, листок хріну, смужечки кореня хріну, кілька листочків вишні,  маленький шматочок перцю чилі, лавровий листок і порізаний на кусочки часник. Якщо часник дрібний, можна і два зубочки. Чилі можна не класти, якщо ви не любитель гострого.

Мариновані огірки

Щільно укладаємо в банки огірки і заливаємо холодним маринадом.

Далі ставимо на стерилізацію. Стерилізацію можна вважати закінченою, коли огірки в банках пожовкнуть. Вода в банках не повинна кипіти. Закатуємо герметично кришки, перевертаємо їх догори дном і укутуємо. Хай вони постоять так до повного охолодження.

Мариновані огірки

Мариновані огірки можна переносити в погріб або комірку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.