Кабачки під сирною скоринкою

кабачок під сирною скоринкою

Смачна страва з кабачків, приготування якої забере мінімум часу, але задовольнить найвибагливіший смак. ЇЇ можна подавати як холодною, так і гарячою.

Як тільки появляються на грядці кабачки, розуміємо, що літо в повному розпалі. Ніякий овоч, не є таким вдячним матеріалом для експериментів, як оцей сірячок.

кабачок під сирною скоринкою

Чого з нього тільки не приготуєш – і фарширований кабачок, і маленькі овочеві накладанці, і ікру «заморську» кабачкову, і багато-багато смачних страв. Сьогодні приготуємо кабачки під сирною скоринкою. Страва проста до неможливості, але, як завжди, смачна!

Кабачки під сирною скоринкою: інгредієнти

  • кабачок – 1 шт;
  • помідора – 2 шт;
  • твердий сир – 100 г;
  • кетчуп – 10 чайних ложок;
  • сіль, чорний мелений перець, «Прованські трави» – за смаком.

Кабачки під сирною скоринкою: технологія приготування

Невеличкий молоденький кабачок розрізаємо впоперек на 2 частин. Половинки ріжемо вздовж на пластинки товщиною 1 см.

 Кожну пластинку солимо, складаємо в миску в даємо полежати хвилин десять, щоб  вони просолилися і пустили сік. Деко для випікання застеляємо пергаментом з антипригарним покриття.

Змазуємо оливковою олією і розкладаємо підготовлені пластинки кабачків. 

Кабачки під сирною скоринкою

Посипаємо кабачки  їх перцем і прованськими травам.

кабачок під сирною скоринкою

Кожну скибочку кабачка змазуємо томатним кетчупом.

посипаємо кабачки  їх перцем і прованськими травам.

Зверху щедро притрушуємо натертим твердим сиром. На на сир викладаємо шматочки помідори.

кабачок під сирною скоринкою

І ще раз притрушуємо сиром.

Кабачки під сирною скоринкою

Ставимо деко з кабачками в попередньо прогріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин. Я використовувала тільки нижній нагрів і найнижче положення в духовці, щоб кабачок просмажився, а сир щоб не перепікся. Прикрашаємо зеленими листочками базиліку і перекладаємо на тарілку.

Кабачки під сирною скоринкою

Кабачки вийшли надзвичайно смачними. Їх можна подавати і гарячими, і холодними. Гості від них були в захваті!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.