Консервований зелений горошок

 

консервований зелений горошокКонсервований зелений горошок є складовою частиною багатьох салатів, доповненням до супів і гарнірів. Тому, якщо є можливість законсервувати його власноручно, варто це зробити.

 

 

 

 

 

Процес консервації зовсім нескладний, часу багато не займе.Тільки необхідно дотримуватися рецептури, бо горох – доволі примхливий овоч і, якщо робити «на око», він зіпсується і банки просто «повистрілюють».

Консервований зелений горошок: інгредієнти

  • горошок зелений – 700 г;
  • сіль, цукор до смаку;
  • лимонна кислота – 1 чайна ложка;
  • вода – 1 л

Консервований зелений горошок: технологія приготування

 Стручки гороху полущити, і зважити. У чистому вигляді гороху має бути 700 г.

консервований зелений горошок

Миємо, перекладаємо в баняк, заливаємо водою і варимо, щоб він пожовтів. Як тільки горох пожовтіє, додаємо сіль та цукор до смаку. Орієнтовно 40 г солі і 15 г цукру.

консервований зелений горошо

 Варимо горошок ще 5 хвилин.

 Далі зливаємо воду і розкладаємо горошок у чисті банки.

 

консервований зелений горошок

Готуємо маринад:

1 літр води доводимо до кипіння, додаємо 1 чайну ложку лимонної кислоти і вимикаємо вогонь.

Розливаємо маринад в банки з горошком,

консервований зелений горошо

прикриваємо чистими кришками і ставимо стерилізувати на 1годину. Відлік починається х моменту появи бульбашок в банках з горошком.

Закатуємо кришки, перевертаємо банки з горошком вверх дном, щоб перевірити герметичність. Залишаємо їх в такому положенні охолоджуватися.

консервований зелений горошо

Ну а далі – в комірку на поличку, хай чекають свого часу.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.