Чим цей рецепт приготування крилець класний? Швидкістю приготування і дешевизною, що зовсім не впливає на задоволення від їх споживання.
Варіантів приготування курячих крилець є дуже багато. Кожен з них можна змінювати на свій смак. Щось додав, щось відкинув, і, вуаля,- ось тобі авторський варіант.
Сьогодні я дещо змінила свій попередній рецепт курячих крилець, замінивши деякі інгредієнти, і отримала зовсім інший відтінок смаку. Крильця вийшли дуже смачні – хрусткі, з глянцевою шкоринкою зверху і соковиті всередині. Смак солодкаво-пряний. Мій улюблений соус Табаско додав крильцям особливої пікантності.
Чим цей рецепт приготування крилець класний? Швидкістю приготування і дешевизною, що зовсім не впливає на задоволення від їх споживання.
Курячі крильця в медово-соєвому соусі: інгредієнти
- курячі крильця -1,5 кг;
- соєвий соус «Теріяки» – 100 мл;
- мед натуральний – 1 чайна ложка;
- гірчиця «Козацька» (гостра) – 1 столова ложка;
- сіль – 1 столова ложка з гіркою;
- приправа для курки з каррі -2 чайні ложки;
- перець чилі, чорний мелений перець– за бажанням.
Курячі крильця в медово-соєвому соусі: технологія приготування
Курячі крильця старанно промиваємо в біжучій воді, даємо можливість їй стекти.
Тим часом готуємо соус: в мисочку кладемо, мед, гірчицю, соєвий соус «Теріяки». Все добре, розмішуємо, щоб мед розчинився. Додаємо приправи з каррі для курки. Ще раз перемішуємо.
Перекладаємо крильця в миску, в якій вони будуть маринуватися. Посипаємо сіллю. І знову добре все перемішуємо. Якщо хочете більш гострого смаку, додайте ще мелений чорний і червоний гострий перець.
Заливаємо крильця підготовленим маринадом, переміщуємо Накриваємо плівкою і залишаємо на годину-півтори маринуватися. За цей час добре ще хоча б один раз перемішати, щоб крильця рівномірно замаринувалися.
Готуємо деко для запікання – застеляємо папером для випічки з антипригарним покриттям. Потім не доведеться возитися з його миттям. Змазувати його вже немає потреби.
Викладаємо крила на деко і ставимо його на 50 хвилин в духовку на середню поличку.
Температура в духовці 180-200 градусів. Режим – «верх-низ». Зрештою, кожен орієнтується на свою духовку.
Коли крильця починають рум’янитися, поливаємо їх зверху залишками маринаду. Як тільки шкірочка гарно підсмажилася, виймаємо крильця з духовки і свято живота починається.
До крилець не варто додавати ніяких гарнірів. Найкраще – салат з свіжих овочів, кетчуп, вишневий соус або соус ткемалі. А мені найбільше смакує з Табаско.
За цим рецептом можна запекти крильця і на відкритому вогні. Буде ще смачніше, бо запах диму додасть їм свого шарму. Експериментуйте, шукайте свій смак. Бо це дуже класно!!!