Консервована спаржева квасоля в томатному соусі

Консервована спаржева квасоля в томатному соусі

Консервована спаржева квасоля в томатному соусі – справжня знахідка, така собі паличка-виручалочка, яка лежить собі в баночці в комірці і чекає свого часу. Вірніше того моменту, коли на приготування  їжі часу нуль, а їсти хочеться.

 

 

 

А якщо чесно сказати, то і гостей цією стравою приготувати не соромно, бо вона може бути і як самостійний салат і як прекрасний гарнір до другої страви. Її можна подавати як гарячою, так і холодною. Тобто страва доволі універсальна.

Крім того спаржеву квасолю в томатному соусі можна використати як напівфабрикат для приготування іншого салату зі спаржевою квасолею.

Консервована спаржева квасоля в томатному соусі: інгредієнти

Для приготування консервованої квасолі в томатному соусі вибираємо молоду спаржеву квасолю з недорозвинутим насінням, без лика. Може бути зелена, жовта і, навіть, фіолетова.

Консервована спаржева квасоля в томатному соусі

З вказаної кількості продуктів виходить 6 баночок по 0,5 л.

  • спаржева квасоля – 2 кг;
  • цибуля – 400 г;
  • морква – 400 г;
  • помідори – 1,5 кг;
  • зелень петрушки – 1 пучок;
  •  олія – 150 г;
  • сіль – 6 чайних ложок;
  •  цукор –  3 столові ложки;
  • оцет 9%  – 2 столові ложки;
  • чорний і духм’яний перець горошком по 5 шт;
  • лавровий листок – 5 шт;
  • паприка, мелений чорний і червоний    перець – до смаку.                       

Консервована спаржева квасоля в томатному соусі: технологія приготування

Спаржеву квасолю перебираємо. Видаляємо пошкоджені стручки, миємо.

Консервована спаржева квасоля в томатному соусі

Ріжемо на шматочки довжиною до 4 см

Консервована спаржева квасоля в томатному соусі

і бланшуємо в киплячій воді 5 – 10хв залежно від сорту квасолі. Виймаємо, відкидаємо на друшляк і даємо воді стекти.

Моркву чистимо, миємо і натираємо на  буряковій тертці.

консервована стручкова квасоля

 Цибулю чистимо, миємо і подрібнюємо.

Консервована спаржева квасоля в томатному соусі

Зелень петрушки миємо і також подрібнюємо.

консервована стручкова квасоля

На пательні розігріваємо олію, викладаємо на неї потерту морква, тушкуємо до пів готовності, додаємо цибулю і продовжуємо тушкувати, щоб зм’якла. Цибуля не повинна ні в якому разі підгоріти.

консервована стручкова квасоля

Помиті помідори бланшуємо в кип’ятку, знімаємо з них шкірку.

Консервована спаржева квасоля в томатному соусі

Далі перебиваємо блендером в однорідну масу.

Консервована спаржева квасоля в томатному соусі

Виливаємо томатну масу в баняк, додаємо до неї тушковану моркву з цибулею, всі приправи, сіль, цукор і варимо 15 хвилин.

Консервована спаржева квасоля в томатному соусі

Далі викладаємо в помідорову суміш бланшовану квасолю. Варимо на легкому вогні ще 10 хвилин, вливаємо оцет і легенько все розмішуємо.

Консервована спаржева квасоля в томатному соусі

Розкладаємо гарячу овочеву суміш в чисті банки, накриваємо кришками і стерилізуємо банки ємністю 0, 5л – 50хв, банки ємністю 1л – 60 хв. Після стерилізації герметично закручуємо кришки і залишаємо охолоджуватися.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.