Консервована спаржева квасоля

консервована спаржева квасоля

Заготуйте влітку, смачно буде взимку – так можна сказати про спаржеву квасолю. Простенький рецепт консервації на ваш розсуд. Перевірено, працює.

 

 

 

 

 

 

 

Без довгих прелюдій хочу поділитися власним рецептом консервованої спаржевої квасолі, яким користуюся багато років.Порівняно з заморожуванням, вона виходить набагато смачнішою.

Консервована спаржева квасоля: інгредієнти

з розрахунку на 1 літрову банку

  • спаржева квасоля – 1 кг;
  • вода – 0,5 л;
  • солі – 10 г;
  • оцет 9% – 2 чайні ложки

Консервована спаржева квасоля: технологія приготування

Для консервації вибираємо спаржеву квасолю молоду, без лика і ниток.

консервована спаржева квасоля

Ножиком обрізаємо кінчики, миємо і бланшуємо в кип’ятку 10 хвилин. Далі охолоджуємо в воді.

консервована спаржева квасоля

Підготовані таким чином стручки квасолі  розкладаємо в чисто вимиті банки і заливаємо киплячим розсолом з розрахунку: на 0,5 л води 10 г солі.

консервована спаржева квасоля

Доливаємо в банку оцет – в півлітрову банку 1 чайну 9% оцту, в літрову банку – 2 чайні ложки.

Банки з спаржевою квасолею прикриваємо кришками і  кладемо стерилізуватися – півлітрові банки стерилізуємо 30 хвилин, однолітрові – 35 хвилин.

Враховуємо, що в банці співвідношення квасолі і води повинно бути 70% до 30%. Тобто укладка спаржевої квасолі не повинна бути дуже щільною.

Хочу зауважити ще стосовно спаржевої квасолі. Вона може бути різною дрібніша, тонша, ширша. Якщо вона дуже дрібненька і не надто щільна, час бланшування та  стерилізації потрібно скоротити на 5 хвилин. Кипіння води в баняку під час стерилізації не повинно бути дуже бурхливим.

Закінчивши стерилізацію, закриваємо банки герметично і залишаємо, щоб охололи.

Заготовку спаржевої квасолі можна використовувати наступним чином: зливаємо маринад, викладаємо квасолю на розігріту пательню, додаємо вершкового масла або олії, посипаємо товченими білими сухарями і підсмажуємо до золотистого кольору Подаємо до столу – і всі в захваті від такої смакоти!

консервована спаржева квасоля

Можливий і інший варіант – салат зі спаржевою квасолею.

Консервована спаржева квасоля

Зовсім нескладно приготувати собі таку смакоту, яка взимку стани приємним сюрпризом і хоч на мить, та поверне в літо…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.