Консервована спаржева квасоля в томатному соусі – справжня знахідка, така собі паличка-виручалочка, яка лежить собі в баночці в комірці і чекає свого часу. Вірніше того моменту, коли на приготування їжі часу нуль, а їсти хочеться.
А якщо чесно сказати, то і гостей цією стравою приготувати не соромно, бо вона може бути і як самостійний салат і як прекрасний гарнір до другої страви. Її можна подавати як гарячою, так і холодною. Тобто страва доволі універсальна.
Крім того спаржеву квасолю в томатному соусі можна використати як напівфабрикат для приготування іншого салату зі спаржевою квасолею.
Консервована спаржева квасоля в томатному соусі: інгредієнти
Для приготування консервованої квасолі в томатному соусі вибираємо молоду спаржеву квасолю з недорозвинутим насінням, без лика. Може бути зелена, жовта і, навіть, фіолетова.
З вказаної кількості продуктів виходить 6 баночок по 0,5 л.
- спаржева квасоля – 2 кг;
- цибуля – 400 г;
- морква – 400 г;
- помідори – 1,5 кг;
- зелень петрушки – 1 пучок;
- олія – 150 г;
- сіль – 6 чайних ложок;
- цукор – 3 столові ложки;
- оцет 9% – 2 столові ложки;
- чорний і духм’яний перець горошком по 5 шт;
- лавровий листок – 5 шт;
- паприка, мелений чорний і червоний перець – до смаку.
Консервована спаржева квасоля в томатному соусі: технологія приготування
Спаржеву квасолю перебираємо. Видаляємо пошкоджені стручки, миємо.
Ріжемо на шматочки довжиною до 4 см
і бланшуємо в киплячій воді 5 – 10хв залежно від сорту квасолі. Виймаємо, відкидаємо на друшляк і даємо воді стекти.
Моркву чистимо, миємо і натираємо на буряковій тертці.
Цибулю чистимо, миємо і подрібнюємо.
Зелень петрушки миємо і також подрібнюємо.
На пательні розігріваємо олію, викладаємо на неї потерту морква, тушкуємо до пів готовності, додаємо цибулю і продовжуємо тушкувати, щоб зм’якла. Цибуля не повинна ні в якому разі підгоріти.
Помиті помідори бланшуємо в кип’ятку, знімаємо з них шкірку.
Далі перебиваємо блендером в однорідну масу.
Виливаємо томатну масу в баняк, додаємо до неї тушковану моркву з цибулею, всі приправи, сіль, цукор і варимо 15 хвилин.
Далі викладаємо в помідорову суміш бланшовану квасолю. Варимо на легкому вогні ще 10 хвилин, вливаємо оцет і легенько все розмішуємо.
Розкладаємо гарячу овочеву суміш в чисті банки, накриваємо кришками і стерилізуємо банки ємністю 0, 5л – 50хв, банки ємністю 1л – 60 хв. Після стерилізації герметично закручуємо кришки і залишаємо охолоджуватися.