Грузинські коржики з кукурудзяної муки – мчаді

мчаді

Для грузин мчаді – це щось таке звикле, як піта у арабів, чи млинці у нас. Маленький майстер-клас поприготуванню цієї смачної страви для вас

Грузинські спогади…

Мені пригадався дуже давній відпочинок в Грузії. Чудова країна, щирі і відкриті люди, фантастично смачні страви і вино! А де вино і грузини – там обов’язково тости і веселощі. Знайомство з Грузією було надзвичайно цікаве і всесторонньо пізнавальне.  

Після відвідин Грузії я привезла рецепти багатьох страв, які мені дуже посмакували – лобіо, аджики, квашеної капусти, хачапурі, чахохбілі, ткемалі і мчаді. Вони часті гості на моєму столі.

А сьогодні я поділюся з вами рецептом мчаді.

мчаді

Для грузин мчаді – це щось таке звикле, як піта у арабів, чи млинці у нас.

Що ж це за така хитра страва? Ну, вона зовсім не хитра, а проста до примітивності. Бо складається з трьох компонентів – кукурудзяного борошна, води і солі.

Коли говоримо про кукурудзяне борошно, то вибираємо його якнайдрібнішого помолу.

мчаді

Навіть дрібніше, ніж те, що використовують на бануш. Кцуурудзяне борошно для банушу

мчаді

Що дрібніший помол, то делікатніше буде  тісто. Зараз в продажі появилося кукурудзяне борошно для випічки хліба.

мчаді

Воно для мчаді підходить ідеально.

Мчаді: інгредієнти

Кількість продуктів розрахована на дві порції

  • кукурудзяне борошно – 1 склянка;
  • вода (кип’яток) – 0,5 склянки;
  • дрібка солі за смаком;
  • олія для смаження.

Мчаді: технологія приготування

 Висипаємо в миску склянку борошна,

мчаді

посипаємо сіллю, заливаємо кип’ятком і швиденько ложкою замішуємо. Отже співвідношення кукурудзяного борошна і води 2:1.

мчаді

Відщипуємо куски тіста і формуємо з них кругленькі коржики. Я приготувала два варіанти: один варіант просто коржики, другий варіант – коржики з начинкою.

мчаді

З звичайними коржиками все зрозуміло. Сформували, притиснули і виклали смажитися на розігріту сковорідку з олією.  

мчаді

мчаді

Подаємо до столу з сиром, або бринзою. Можна із сметаною. Кому що смакує. Вибираючи сир, зупиніться на сирі з який має яскраво виражений смак, наприклад сулугуні.

мчаді

 Мчаді з начинкою

Щоб приготувати мчаді з начинкою, потрібно натерти гострого сиру. Я вибрала сулугуні. Як варіант, кілька зробила з карпатською бринзою.

мчаді

Для цього розплескала на тарілці тонесенький коржик кукурудзяного тіста.

мчаді

Зверху на нього виклала натертий сир, накрила другим тонесеньким коржиком і притиснула рукою. Щоб готовий мчаді мав гарну форму, відрізала лишнє тісто склянкою.

мчаді

Кілька коржиків начинила бринзою. Зразу скажу, що два варіанти вийшли дуже смачні, кожен з них мав свій відтінок смаку.

 Далі викладаємо коржики на сковорідку і смажимо з обох сторін.

мчаді

 Мчаді виходять чудового золотистого кольору. Сметана, сир, пряна зелень доповнять  смак цих простеньких коржиків.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.