Ґомбовці з полуницею

ґомбовці з полуницеюЯкщо ви любитель простих, але дуже смачних страв, приготуйте ґомбовці! Цей чудовий десерт посмакує навіть вибагливому гурману.

Як пише Вікіпедія, слово «ґомбовці» походить від угорського слова «gomba» – гриб. Хоча знайти подібність між цим смачним десертом і грибом доволі складно. Але то вже таке.

Ця страва дуже поширена на Закарпатті. Пригостити ґомбовцями можуть і в кожній хаті, і в дорогому ресторані.

Ґомбовці бувають кількох видів – з сирного тіста, борошняно-дріжджові і картопляні. Фруктова начинка до них буває найрізноманітніша, по сезону. Сьогодні готуємо ґомбовці з полуницею.  

Ґомбовці з полуницею: інгредієнти

Кількість продуктів на дві порції:

  • кисломолочний сир – 250 г;
  • манна крупа – 5 столових ложок;
  • цукор – 2 столові ложки;
  • яйце – 1шт;
  •  дрібка солі.

Ґомбовці з полуницею: технологія приготування

Кисломолочний сир має бути жирним і доволі сухим. Якщо він вологий, то його необхідно відтиснути через марлю.

С миску складаємо сир, цукор, яйце, сіль і перебиваємо блендером до однорідного стану.

ґомбовці з полуницею

ґомбовці з полуницею

Додаємо манку і все ретельно перемішуємо ложкою.

ґомбовці з полуницею

Залишаємо тісто на півгодини, щоб манка ввібрала в себе вологу. Як бачите, тісто готуємо, як на сирники.

Поки тісто доходить до кондиції, готуємо полуниці. Миємо, відриваємо хвостики, розкладаємо на паперовий рушничок, щоб зійшла зайва вода.

Для ґомбовців вибираємо ягоди середнього розміру. Великі ягоди і малі, підуть на приготування поливки.

ґомбовці з полуницею

Відщипуємо частину тіста, формуємо з нього кружечок ставимо в середину полуничку, додаємо трішки цукру.

ґомбовці з полуницею

Защипуємо, як вареник, в потім в долонях викатуємо  кульку. Якщо тісто липке, перш, ніж формувати колобочок, припудріть руки борошном.

ґомбовці з полуницею

Тарілку, на якій викладатимемо ґомбовці, теж підсипаємо борошном.

ґомбовці з полуницею

 В баняку доводимо воду до кипіння, трішки підсолюємо її, і відправляємо туди ґомбовці. Вода не повинна бурхливо кипіти. Як тільки ґомбовці піднялися на поверхню, зменшуємо вогонь до мінімуму і варимо ще 3-5 хвилин (залежить від розміру). Перекладаємо ґомбовці на дуршлаг і даємо воді стекти.

При подачі на стіл їх можна полити сметаною, а можна зробити смачний полуничний соус.

Великі і дрібні полуниці перебивамо блендером, додаємо цукру і сметани до смаку.

Перекладаємо ґомбовці на тарілку, зверху поливаємо полуничним соусом.

ґомбовці з полуницею

Все, надзвичайно смачний десерт готовий!!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.