Готуємо бабагануш

Готуємо бабаганушБабагануш – одна з найпопулярніших з страв східної кухні. Готують його з попередньо запечених баклажанів, тому іноді цю страву ще називають баклажановим паштетом або баклажановим хумусом.

 

 

 

Що ж таке бабагануш і з чим його їдять

Бабагануш  перекладаєтьс як «сердитий батько».  Одна із версій пояснення такої незвичної назви: у дружини на плиті підгоріли баклажани. Голодний батько сімейства вирішив, що залишився без обіду і дуже розсердився. Але винахідлива жінка швиденько зняла з баклажанів згорілу шкірку, перебила м’якоть в пасту, додала деякі інгредієнти і подала до столу нову дуже смачну страву.

Як приготувати бабагануш: інгредієнти

  • баклажани – 5 шт;
  • оливкова олія — 4 столові ложки;
  • чорний мелений перець – 0,5 чайної ложки;
  • копчена червона паприка – 0,5 чайної ложки;
  • часник – 1-2 зубки;
  • лимонний сік – 1 чайна ложка;
  • 50 г пасти тахіні;
  • зелень (м’ята, петрушка або базилік);
  • сіль – до смаку

Якщо пасти тахіні немає, її легко приготувати:

  • 50 г насіння кунжуту;
  • 1 ст. ложка оливкової олії;
  • сіль до смаку.

Бабагануш: технологія приготування

На деко, застелене пергаментним папером, викладаємо попередньо помиті і наколені вилкою баклажани. Змазуємо їх олією і ставимо запікати в духовку. Час запікання 1,5 години при температурі 170-180 градусів.

Готуємо бабагануш

Шкірка баклажанів має дещо підгоріти. Ще смачнішим буде бабагануш, якщо баклажани запекти на багатті.

Готуємо бабагануш

Запечені баклажани охолоджуємо, розрізаємо і ложкою вишкрібаємо м’якоть.

Готуємо бабагануш

Тахіні – обов’язковий складник бабаганушу. Якщо готової пасти тахіні немає, її легко приготувати самостійно. Для цього достатньо насіння кунжуту трішки підсмажити на сухій пательні.

Коли насіння охолоне , блендером збиваємо його в однорідну масу, солимо, додаємо оливкову олію і ретельно перемішуємо. Паста тахіні готова.

Готуємо бабагануш

Перекладаємо її до м’якоті баклажанів, перчимо, додаємо розчавлений пресом часник, лимонний сік, оливкову олію, подрібнену зелень, сіль і все гарно перемішуємо. Хочу зазначити про часник – з ним головне не переборщити. Коли часнику забагато, він переб’є весь смак страви.

Готуємо бабагануш

Бабагануш ідеально смакує з грінками, чіабатою, крекерами.

Готуємо бабагануш

Тому його можна вважати ідеальною стравою для сніданку, вечері чи перекусу. Складаємо бабагауш в баночку. Він може зберігатися в холодильнику до тижня.

Готуємо бабагануш

 

Смачного!!!

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.