Фарширований перець – дуже смачна страва, яка дає нам можливість імпровізувати з начинкою. Вона може бути овочева, а може бути з додаванням м’ясного фаршу. Страва, яка ідеальна на свята і на будень.
Фарширований перець можна готувати в мультиварці, запікати в духовці, а можна варити в різних заливках.
Якщо хочете ласувати фаршированим перцем взимку, можна зробити такий собі стратегічний запас замороженого перцю. З звичайно, що зі свіжого перцю страва буде найсмачнішою, особливо, коли перець вирощений не в парнику на гідропоніці, а на грядці, під сонечком.
Фарширований перець
Інгредієнти;
– перець болгарський – 14 шт;
– м’ясо (свинина) – 200 г;
– рис – 1 склянка;
– морква – 1-2 шт;
– цибуля – 1 шт;
– томатний соус або кетчуп – 4-5 ст. ложок;
– сметана – 1 склянка:
– зелень кропу, петрушки, базиліку;
– сіль, перець мелений червоний та чорний;
– рослинна олія – 2-3 ст. ложки.
Фарширований перець: технологія приготування
В баняк, в якому будемо готувати, викладаємо перці так, щоб вони стояли вертикально, але щоб їм було не надто тісно. Тепер ми не промахнемося з кількістю і не почистимо лишні.
Миємо перець, обрізаємо верх разом з хвостиком, вичищаємо насіння і перетинки.
В баняку доводимо воду до кипіння, перекладаємо туди перець і бланшуємо 1-2 хвилинb. Бланшування прибере з перцю гіркоту і зробить його м’яким і податливим.
Далі беремося до приготування начинки. Склянку рису добре промиваємо в холодній воді. Далі заливаємо невеликою кількістю підсоленого кип’ятку. Варимо рис кілька хвилин, накриваємо кришкою і зaлишаємо, щоб він набух.
Поки рис доходить до кондиції, перемелюємо м’ясо, тобто готуємо фарш.
Миємо моркву, натираємо її на терці.
Чистимо цибулю і подрібнюємо її.
В сковорідці розігріваємо олію, викладаємо цибулю і моркву. Тушкуємо їх, час від часу помішуючи, поки цибуля і морква не зм’якне.
Дадаємо в сковорідку м’ясний фарш, 2 ст ложки кетчупу, перемішуємо все і смажимо 1-2 хвилини
Викладаємо в миску розпарений рис, тушену цибулю, моркву, м’ясний фарш, порізану зелень. Все добре перемішуємо, солимо і перчимо до смаку.
Ложечкою наповнюємо перець начинкою, але не надто щільно, бо рис довариться і збільшиться в об’ємі. Укладаємо начинений перець в баняк вертикально.
Фарширований перець: приготування соусу-заливки
Сметану і томатний кетчуп або соус змішуємо зі склянкою теплої води, додаємо трохи солі і все ретельно розмішуємо.
Заливаємо цією заливкою фарширований перець. Заливка має покрити його повністю. Якщо цієї заливки не вистачило доробляємо заливки ще, або доливаємо водою.
Накриваємо кришкою.
Ставимо баняк з фаршированим перцем, на середній вогонь, доводимо до кипіння. Коли заливка почне булькати, зменшуємо вогонь до мінімального і залишаємо варитися 40 хвилин.
Знімаємо з вогню, перекладаємо перець разом з підливою в в полумисок і подаємо до столу. Фарширований перець – це дуже смачно, легко і вишукано! Його подають на свята і будень. Смачного!!!!