Фарширований перець

фарширований перецьФарширований перець – дуже смачна страва, яка дає нам можливість імпровізувати з начинкою. Вона може бути овочева, а може бути з додаванням м’ясного фаршу. Страва, яка ідеальна на свята і на будень.

 

 

 

 

Фарширований перець можна готувати в мультиварці, запікати в духовці, а можна варити в різних заливках.

Якщо хочете ласувати фаршированим перцем взимку, можна зробити такий собі стратегічний запас замороженого перцю. З звичайно, що зі свіжого перцю страва буде найсмачнішою, особливо, коли перець вирощений не в парнику на гідропоніці, а на грядці, під сонечком.

Фарширований перець

Інгредієнти;
– перець болгарський – 14 шт;
– м’ясо (свинина) – 200 г;
– рис – 1 склянка;
– морква – 1-2 шт;
– цибуля – 1 шт;
– томатний соус або кетчуп – 4-5 ст. ложок;
– сметана – 1 склянка:
– зелень кропу, петрушки, базиліку;
– сіль, перець мелений червоний та чорний;
– рослинна олія – 2-3 ст. ложки.

Фарширований перець: технологія приготування

В баняк, в якому будемо готувати, викладаємо перці так, щоб вони стояли вертикально, але щоб їм було не надто тісно. Тепер ми не промахнемося з кількістю і не почистимо лишні.

http://creativdana.in.ua/zamorozka-bolgarskogo-pertsa-na-zimu/
Миємо перець, обрізаємо верх разом з хвостиком, вичищаємо насіння і перетинки.
В баняку доводимо воду до кипіння, перекладаємо туди перець і бланшуємо 1-2 хвилинb. Бланшування прибере з перцю гіркоту і зробить його м’яким і податливим.

http://creativdana.in.ua/zamorozka-bolgarskogo-pertsa-na-zimu/

Далі беремося до приготування начинки. Склянку рису добре промиваємо в холодній воді. Далі заливаємо невеликою кількістю підсоленого кип’ятку. Варимо рис кілька хвилин, накриваємо кришкою і зaлишаємо, щоб він набух.

http://creativdana.in.ua/zamorozka-bolgarskogo-pertsa-na-zimu/
Поки рис доходить до кондиції, перемелюємо м’ясо, тобто готуємо фарш.

фарширований перець

Миємо моркву, натираємо її на терці.

 

фарширований перець

Чистимо цибулю і подрібнюємо її.

фарширований перець

В сковорідці розігріваємо олію, викладаємо цибулю і моркву. Тушкуємо їх, час від часу помішуючи, поки цибуля і морква не зм’якне.

фарширований перець

Дадаємо в сковорідку м’ясний фарш, 2 ст ложки кетчупу, перемішуємо все і смажимо 1-2 хвилини

фарширований перець

Викладаємо в миску розпарений рис, тушену цибулю, моркву, м’ясний фарш, порізану зелень. Все добре перемішуємо, солимо і перчимо до смаку.

фарширований перець
Ложечкою наповнюємо перець начинкою, але не надто щільно, бо рис довариться і збільшиться в об’ємі. Укладаємо начинений перець в баняк вертикально.

фарширований перець
Фарширований перець: приготування соусу-заливки

Сметану і томатний кетчуп або соус змішуємо зі склянкою теплої води, додаємо трохи солі і все ретельно розмішуємо.

фарширований перець

Заливаємо цією заливкою фарширований перець. Заливка має покрити його повністю. Якщо цієї заливки не вистачило доробляємо заливки ще, або доливаємо водою.

фарширований перець

Накриваємо кришкою.

Ставимо баняк з фаршированим перцем, на середній вогонь, доводимо до кипіння. Коли заливка почне булькати, зменшуємо вогонь до мінімального і залишаємо варитися  40 хвилин.

фарширований перець
Знімаємо з вогню, перекладаємо перець разом з підливою в в полумисок і подаємо до столу. Фарширований перець – це дуже смачно, легко і вишукано! Його подають на свята і будень. Смачного!!!!

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.