Як приготувати угорський ґуляш

як приготувати угорський ґуляшІснує безліч рецептів приготування угорського гуляшу. Чи знаєте ви який з них класичний? Здається я його таки відшукала . Одним словом – просто і смачно.

 

 

 

 

Історія приготування угорського ґуляшу

Мене завжди цікавило приготування класичного угорського ґуляшу за оригінальним рецептом. Переглянувши величезну кількість рецептів, зрозуміла, що багато хто називає ґуляшем тушковане м’ясо в підливці. Але ж повинна бути в рецепті якась «родзинка», яка робить м’ясо в підливці ґуляшем.

Зрозуміло, що це є угорська страва, яку готували пастухи в великих казанах. Звичайно, сьогодні умови приготування ґуляшу змінилися. Ґуляш в казані – це, звичайно, екзотика. При бажанні, угорський ґуляш можна замовити як в елітному ресторані, так і невеличкому кафе, де його приготують на звичайній плиті.

В Угорщині існує «Академія ґуляшу», де можуть продемонструвати майстер-клас приготування 30 варіантів цієї страви. Шанувальники ґуляшу подали в ЮНЕСКО заявку на реєстрацією своєї улюбленої страви, як національного надбання.

Цікавий рецепт ґуляшу я знайшла в кулінарній книзі, виданій в Варшаві в 20-х роках минулого століття.

як приготувати угорський ґуляш

Приготувала, посмакувало, ділюся з вами.

Як приготувати угорський ґуляш

Інгредієнти:
— 0.5 кг м’яса (яловичина, свинина або телятина);
— 80 г підчеревини;
— 1ст. ложка борошна;
— 2 цибулини;
— 1 ч. л. меленої паприки (солодкої);
— сіль, лавровий листок, мелений чорний і червоний гострий перець до смаку.

Як приготувати угорський ґуляш: технологія приготування

М’ясо помити і обсушити паперовим рушником.

як приготувати угорський ґуляш

Цибулю почистити , помити і дрібненько порізати.

Існує безліч рецептів приготування угорського гуляшу. Чи знаєте ви який з них класичний? Здається я його таки відшукала . Одним словом – просто і смачно.
Підчеревину порізати тоненькими плястерками,

як приготувати угорський ґуляш

викласти на розігріту глибоку сковорідку або казанок .

як приготувати угорський ґуляш
М’ясо порізати на куски середнього розміру,

як приготувати угорський ґуляш

викласти на сковорідку до підчеревини і смажити на сильному вогні, постійно помішуючи. Коли підчеревина дещо підтопиться, а м’ясо підрум’яниться, додаємо подрібнену цибулю і продовжуємо смажити.

як приготувати угорський ґуляш

Далі припудрюємо смажене м’ясо мукою

як приготувати угорський ґуляш

 

і продовжуємо смажити в до золотистого кольору.

як приготувати угорський ґуляш

Підливаємо в сковорідку до м’яса води або м’ясного бульйону. Рідини повинно бути стільки, щоб вона повністю покрила м’ясо і ще на 2-3см була вище його рівня.
Додаємо сіль до смаку, ложечку меленої солодкої паприки, яка має гарний цегловий колір, приємна на смак, але не пече. Це власне і є та родзинка гуляшу, яка відрізняє його від інших м’ясних страв в підливі.

Якщо хочеться щоб ґуляш був пікантнішим, можна додати дрібку меленого чорного перцю та меленого перцю чилі та лавровий листочок. Накриваємо сковорідку кришкою і залишаємо м’ясо тушкуватися 1,5 години. Ґуляш не повинен бути ні надто рідким, ні загустим. Його консистенція повинна нагадувати кефір.

Знімаємо кришку і чудовий пряний аромат ґуляшу заповнює кухню.

Він не повинен бути ні надто рідким, ні загустим. Консистенція його повинна нагадувати кефір.

Ідеальним доповненням до гуляшу стане картопля або паста.

 

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *