В літньому меню обов’язково знайдется місце смаженій цвітній капусті в клярі.
Цвітна капуста в клярі – смачна і делікатна. Вона може бути як самостійною стравою, так і гарніром до м’яса та птиці.
Щоб страва вийшла смачною, потрібно знати деякі тонкощі її приготування.
Цвітна капуста в клярі
Інгредієнти:
— цвітна капуста – 1 суцвіття середнього розміру;
— яйце — 1 шт;
— молоко – ½ склянки;
— борошно – 2-3 ст. ложки;
— чорний мелений перець, сіль — до смаку;
— цукор – 1 чайна ложка;
— олія для смаження;
Цвітна капуста в клярі: технологія приготування
Цвітну капусту вибираємо досить прискіпливо. Вона повинна бути біленькою, чистою, без чорних чи бурих цяток і неприємного запаху.
Обрізаємо з капусти листя та розділяємо її на дрібні суцвіття.
Добре промиваємо в проточній воді і перекладаємо в баняк. Заливаємо кип’ятком, додаємо сіль та цукор. Варимо капусту 5-7 хвилин. Капусту краще недоварити, ніж переварити. Виймаємо суцвіття з окропу і викладаємо її на друшляк, щоб стекла вода.
Тим часом готуємо кляр. Змішуємо борошно, молоко та яйце, солимо, перчимо і збиваємо в однорідну масу. Кляр не повинен бути надто густий, за консистенцією він повинен нагадувати йогурт.
Суцвіття капусти перекладаємо в кляр, акуратно перемішуємо , щоб вони покрилися ним зі всіх сторін.
В сковорідці розігріваємо олію, її не варто економити. Викладаємо суцвіття капусти так, щоб вони не злиплися між собою. Вогонь повинен бути легкий, щоб цвітна капуста в клярі не підгоріла.
Смажимо до золотистої кірочки зі всіх сторін.
Перекладаємо готову капусту на тарілку.
Цвітну капусту в клярі подаємо до столу з майонезом, попередньо змішавши його з часником.