Якщо ви ставите собі питання про швидку і корисну вечерю, приготуйте цвітну капусту в сухарях. Ця страва настільки проста, простіша, ніж капуста в клярі, так що писати про неї довше, ніж готувати. Але нагадати про неї вартує.
Готується вона подібно до спаржевої квасолі в сухарях, але смак її , звичайно, буде інший.
Цвітна капуста в сухарях: інгредієнти
- цвітна капуста – 1 суцвіття;
- сухий батон – кілька шматочків;
- масло вершкове – 1-2 столові ложки;
- сіль – до смаку.
Як розумієте, кількість інгредієнтів доволі відносна, як правило, на око. Одне скажу – що більше смаженої булки, то смачніше.
Цвітна капуста в сухарях: технологія приготування
Вибираємо гарне суцвіття цвітної капусти без пошкодження і плям. Розбираємо його на дрібні суцвіттячка.
Добре промиваємо в біжучій воді. Заливаємо кип’ятком і ставимо варитися. Не забуваємо посолити. Вода не повинна бурхливо кипіти. Через 10 хвилин капуста готова. Не варто її переварювати, щоб не перетворити в кашу.
Відкидаємо капусту на друшляк, щоб стекла вода.
Поки капуста вариться, готуємо для неї сухарики. Звичайно, можна взяти панірувальні сухарі, які продають в магазині. Вони надто дрібні, повірте, не буде так смачно.
Тому беремо кілька шматків підсушеного батона і просто їх розтискаємо качалкою. Стараємося робити так, щоб не перетворити крихти в борошно, тобто без фанатизму.
На сковорідці розтоплюємо масло і швиденько, помішуючи, підсмажуємо крихти. Робимо це швидко, на легкому вогні, щоб не перетворити в вуглики.
Крихти швидко вбирають масло, тому при потреби можна його дати і більше.
Якщо не хочете масла, його можна замінити рослинною олією. Буде також смачно.
Викладаємо цвітну капусту на тарілку в зверху посипаємо підсмаженими сухарями.
Все, вечеря готова!