Скористайтеся рецептом смачних курячих гомілок в томатно-соєвому соусі з додаванням пряних трав. Страва виходить одночасно ніжною і пікантною.
Курячі ніжки – одна з найпопулярніших частин курки, з яких можна приготувати багато різних смачних страв
Верхню частину ніжки – стегенце, можна запекти в рукаві з овочами або посмажити як відбивну. Нижня частина – гомілка піде на приготування студенцю, запікання чи тушкування.
Пропоную вам смачний рецепт курячих гомілок в томатно-соєвому соусі з додаванням пряних трав.
Смак курятини виходить одночасно ніжним і пікантним.
Курячі гомілки в томатно-соєвому соусі: інгредієнти
- курячі гомілки – 6шт;
- томатний соус – 6 столових ложок;
- соєвий соус – 3 столові ложки;
- перець чилі (пластівці) – 1 чайна ложка;
- «Прованські трави» – 2 чайні ложки;
- приправа карі – 1 чайна ложка
- часник 2-3 зубки;
- чорний мелений перець, паприка, сіль – до смаку;
- кілька гілочок розмарину або майорану;
- олія – 1 столова ложка.
Курячі гомілки в томатно-соєвому соусі: технологія приготування
Курячі гомілки почистити від залишків пір’я, помити і обсушити. Перекласти в миску, посолити, поперчити додати частину прованських трав, карі, паприку, скропити ложкою олії. Все гарно перемішати і залишити на пів години маринуватися.
Поки гомілки маринуються, змішаємо соус. В сотейник вливаємо соєвий соус, кетчуп або томатний соус. Додаємо розчавлений часник, духмяний перець і решту прованських трав, пластівці перцю чилі (до смаку).
Перекладаємо курячі гомілки в деко, попередньо вистелене пергаментним папером. На гомілки ставимо кілька гілочок розмарину або майорану.
Розігріваємо духовку до 180 градусів і ставимо деко з гомілками випікатися на 30 хвилин.
Поки гомілки запікаються, кладемо сотейник на вогонь і доводимо соус до кипіння. Пробуємо на смак, додаємо при необхідності сіль та приправи.
Запечені гомілки перекладаємо в сотейник до киплячого соусу.
Хай ще хвилин десять гомілки покиплять у соусі. Їх потрібно постійно перевертати, бо соусу не так багато, щоб повністю покрив.
Викладаємо соус на тарілку, поливаємо зверху соусом і посипаємо подрібненою зеленню.
До гомілок в томатно-соєвому соусі можна подавати відварений рис, пасту або просто овочевий салат.